29 Mart 2024 Cuma

Bağışlamak Stresi Azaltıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan yeni bir araştırmasına göre, bağışlamanın stresi azalttığı ortaya çıktı.

Iowa Luther Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, kendilerini veya başkalarını bağışlayabilen insanlar kendilerini strese karşı koruyacak bir bariyer oluşturuyorlar. Araştırma ekibinin başındaki Profesör, bağışlanmanın öğrenilebilecek bir şey olduğu konusunda emin.

Bağışlamanın  önemli olduğu konusunda birçok kişi hemfikir. Kutsal Kitap ‘da İsa Mesih’den Pavlus’a kadar bağışlanmanın ne sıklıkla vurgulandığı ve önemsendiğini görüyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre, bağışlamanın sağlıklı bir yaşam için de oldukça önemli olduğu ortaya çıktı, bağışladığımızda stresi en aza indirgemiş ve yol açacağı zararlı etkileri ortadan kaldırmış oluyoruz.

Bağışlama yok = Stres çok

Luther Üniversitesi’nin araştırmasına göre, stresin insan sağlığı üzerindeki etkileri 2 farklı grup arasında araştırıldı. Bir grup bağışlayan, diğer grup ise bağışlamayı red eden gruptu. 148 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, bağışlamayı red eden kişilerin hayatlarında stres faktörünün yüksek olduğu kişilerin hem fiziksel hem ruhsal olarak olumsuz yönde etkilendikleri ortaya çıktı.

Psikoloji Profesörü Loren Tousaaint, “Kendisine zarar veren kişileri bağışlamayan kişi, stresin oluşturacağı zararlara maruz kalacaktır. Kişi, kendisini koruyan bariyeri kaybeder” açıklamasını yaptı. Araştırmaya göre, bağışlamak konusunda açık olan kişilerin stresle daha kolay başa çıkabildikleri belirtildi.

Araştırmaya katılan insanların sayısı oldukça az ve kesin bir karara varmak için daha çok araştırma yapılması gerekir ancak yine de Toussaint, bağışlamanın  yüzde 100 öğrenilebilecek bir şey olduğu konusunun üzerinde duruyor. Profesörün daha önceki çalışmalarına göre, dualar insanlara bağışlama konusunda yardımcı oluyor.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi