20 Nisan 2024 Cumartesi

Bahçecilikle Kilise Cemaatinin Hayatını Kurtardı

Ekolojik faaliyeti kilise üyeleri arasına yayan Pastör Richard Joyner, kilisenin bulunduğu araziyi çeşitli meyve ve sebzenin yetişebileceği bir tarlaya dönüştürdü. Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletinde bulunan Baptist Kilisesi Pastörü sayesinde artık daha sağlıklı beslenmeye başladı.

Pastör Joyner kalitesiz beslenmeden dolayı vefat eden kilise birkaç üyesinin cenaze merasiminden sonra böyle bir uygulama yapmaya karar verdi. Joyner, “Biz her sene en az 20 cenaze merasimi yapıyoruz ve birçok ölüm sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve kalitesiz yiyecekler sebebiyle ortaya çıkan hastalıklardan ötürü oldu. Pazar günleri gördüğünüz yaklaşık 100 kiloluk bir kilise üyesinin ertesi gün kalp krizinden öldüğünü duymak ve önlem almamış olmamız vicdansızca hissettirdi.” dedi.

Kilisede sağlık değerlendirmesi yapıldıktan sonra, Joyner kilise üyelerinin yüzde 65’inin obez ve aynı oranda işsiz olduklarını saptadı. Bu sonuçtan sonra kilisesi için acil olarak bu krize bir önlem almak durumunda kaldı.

Kilise bahçesinde başlayan bu uygulama, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Conetoe Aile Yaşam Merkezi’nin arazi 25 dönüme genişletildi. Bu bahçede 5 ile 18 yaş arası gençlerin yaz kampında çalıştığı bir arazi oldu. Üyeler günlük olarak bu tarlada çalışıyor ve ekinleri toplayıp halk pazarlarında satıyorlar.
pastor-in-greenhouse_tpBu uygulamada yaklaşık 80 genç yer alıyor ve her yıl yaklaşık 22 bin kg taze ürün ekip biçiliyor. Kalan ürünlerde topluluk arasında paylaşılıyor. Pastör Joyner’ın bu çabası yoksul ailelerin yiyecek maliyetlerini epey düşürdü.
Pazar vaazlarında sağlıklı beslenmeyle alakalı konuşmalar dahil eden Joyner, haftanın son gününü ‘Sağlıklı Pazar’ olarak nitelendiriyor. Diğer konuları da komşuluk ve sosyal yoksulluğu azaltmakla ilgili oluyor.

cnn-660x330Kilise cemaati hayatlarında büyük farklılıklar olduğunu belirtiyor. Bir kilise üyesi aldığı ilaçların sayısı 27’den 6’ya düştüğünü ve Joyner’ın bahçesinin hayat tarzını değiştirdiği için şükrediyor. Kilisenin acil yardım odasının kullanımının çok azaldığını söylüyor.

Pastor Joyner’ın bu sağlıklı yaşam misyonu CNN’in 290 bin TL( 100bin dolar) ödül olan ‘Yılın Kahramanı’ adlı programına aday oldu.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi