25 Nisan 2024 Perşembe

Bakırköy ve Kınalıada Kiliseleri Yöneticilerinden Patrik Sahak II’ye Ziyaret

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. 08 Kasım Pazartesi günü, Bakırköy Zınunt Surp Asdvadzadzni ve Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kiliseleri yöneticilerini ve din görevlilerini Patrikhane salonunda ağırladı.

Patrik Hazretleri’ne ilk ziyareti kilisenin din görevlisi Peder Şahen Uhanyan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir önderliğindeki Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Üyeleri Patrik Hazretleri’ni, Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nde 14 Kasım 2021 Pazar günü gerçekleşecek yıllık kutlamalara riyaset etmesi için davet ettiler. Kilise ve Dadyan Okulu ile ilgili çeşitli konularda bilgilendirdiler.

Patrik Hazretleri, ziyaretçilerin aktardıkları bilgileri dinledi ve pederane öğütlerde bulundu. Patrik Kadasetli Sahak II, bu zorlu dönemde şehrimizde hem kiliselerin hem de okulların etkilendiklerini belirtti. Bu nedenle, bu zorlu süreçte, yöneticilere sabır ve başarılar diledi.

Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri daha sonra Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini, Din Görevlisi Rahip Harutyun Damadyan ve Başkan Levon Şadyan önderliğinde kabul etti.

Ziyaretçiler, yaz dönemi sonrasında Patrik Hazretleri’nin huzuruna çıkmak ve kilisenin faaliyetleri hakkında bilgiler sunmak amacıyla Patrikhane’de bulunduklarını belirttiler. Ayrıca kilise tarafından öğrencilere verilen burs tutarlarının bir rapor halinde Patrik Hazretleri’ne sundular. Kınalıada Kilisesi olarak yaz dönemlerindeki faaliyetinin yanı sıra, kış döneminde de öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmayı amaçladıklarını, bununla birlikte, sosyal yardımlarda da bulunduklarını dile getirdiler.

Görüşme esnasında, toplum yaşantımızda bursların önemi vurgulandı ve bu doğrultuda fikir alışverişi gerçekleşti. Patrik Hazretleri, öğrencilere burs veren diğer kuruluşları da anarak Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Yönetiminin yaklaşımını övdü. Ayrıca, burs veren kuruluşların ileriki zamanlarda bir araya gelerek istişarede bulunmalarını ve bursların veriminin daha da artırılmasını öğütledi.

Bu ziyaret Adalar Bölgesi açısından da özel bir anlam taşıyordu.

Yöneticiler, Patrik Hazretleri’nin arzusu ve Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II. Hazretleri’nin takdisleriyle, Adalar Din Görevlisi Rahip Harutyun Damadyan’ın geçici süreyle Ana Taht Surp Eçmiadzin’i ziyaret edecek olmasından dolayı memnuniyetlerini aktardılar. Yöneticiler, kilisedeki tüm hizmetkârlar adına, Rahip Damadyan’ın yolculuğunun hem Patriklik Makamı’na hem de Adalar Bölgesi halkına bereketli olmasını dilediler. Patrik Hazretleri ise, kilise din görevlisinin ve kilisedeki kolların birlikteliğini görmekten dolayı memnuniyetini belirtti.

Görüşme sonunda, Patrik Kadasetli Sahak II, ziyaretçileri takdis etti ve kilisenin faaliyetlerinin her zaman başarıyla devam etmesini diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi