26 Nisan 2024 Cuma

Bakırköy Zınunt Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’nde Diyarıntaraç Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Kadasetli II. Sahak Maşalyan’ın riyasetinde, Bakırköy Zınunt Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’nde Diyarıntaraç (Rab İsa Mesih’in ilk kez mabede sunuluşu) töreni gerçekleştirildi.

13 Şubat perşembe günü saat 17.00’de, Patrik II. Sahak’ın Hıraşapar törenleri ile kilise ziyaretleri programının yanı sıra, Diyarıntaraç (Ermenice kelime anlamı Rabbin önüne çıkmak demektir). (Rab İsa Mesih’in 40 günlük bebekken mabede getirilişinin kutlaması) yortusu için de tören düzenlendi. 

Patrik hazretlerini, Bakırköy Zınunt Surp Asdvadzadzin kilisesine girişinde, Dadyan okulu öğrencileri karşılarken Hıraşapar ilahisi ile kiliseye ilk girişini gerçekleştiren Kadasetli Patrik II. Sahak Maşalyan, kısa bir dua ve konuşmanın ardından, Diyarıntaraç Yortusu törenine riyaset etti. Bu törenler sırasında kendisine Rahip Harutyun Damatyan, kıdemli Peder Kirkor Damatyan, kıdemli Peder Goryun Fenerciyan, Peder Zakar Koparyan, Peder Şirvan Mürzyan, Peder Bedros Buldukyan, kilisenin din görevlisi Peder Şahen Uhanyan, kilisenin kıdemli diyakon ve mugannilerinin yanı sıra kalabalık imanlı halk topluluğu da eşlik etti.

Okunan dualar ve ilahilerin ardından, Patrik Hazretleri Türkçe vaazında özetle; Diyarıntaraç’ın kelime anlamını, İsa Mesih’in ilk kez mabede sunuluşunun kutlanma sebebini, Kiliselerde yakılan mumun aslında Rabbe, “İçimizdeki iman ışığı hala yanıyor” demek anlamını taşıdığını, Tanrı’nın tüm insanları, armağanlarla bezeyip dünyaya yolladığını, insanların ise, kendilerine verilmiş tüm meziyetlerin Tanrı tarafından verildiğini unuttuklarını, bencilliğin dünyadaki kötülüklerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu, İsa Mesih ve sözlerindeki ışığı görmemiz gerektiğini, insanlığın git gide ruhsal bir karanlığa büründüğünü, körlük oluştuğunu, ışığın insanlık için en önemli şey olduğunu, yaratılışın başlangıcında her şeyin karanlık olduğunu ve Tanrı’nın ilk sözünün “Işık Olsun” olduğunu, Ermeni kilisesinin de buna uygun olarak büyük bayramlardan önceki günü ışık bayramı (Cırakaluys- ateşin ışığı) olarak kutladığını, İsa Mesih’in “Dünyanın ışığı benim, benim ardımdan gelen karanlıkta kalmaz” sözünün iyi anlaşılması gerektiğini, “yol, yaşam ve diriliş benim” sözü doğrultusunda imanımızın çoğalması ve Rabb’in yolunda yürümesi gerektiğini dile getirdi. 

Gelecek yıl da beraberce bu bayramı kutlama dileklerinde bulunarak, kilisedeki kalabalığın da birlikte söylediği “Göklerdeki Babamız” duası ile tören son buldu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi