28 Mart 2024 Perşembe

Bangladeş’te Hristiyanlar, Kilisenin Yıkılmasını Protesto Etti

Katolik Asya Haberleri Birliği (UCAN), Bangladeş’teki Hristiyanların Chittagong Tepe Arazileri bölgesindeki bir kilisenin yıkılmasını protesto ettiğini duyurdu.

25 Şubat’ta Orman Dairesi yetkilileri ve 8-10 sivil, Bandarban Bölgesi’nde bulunan Kurukpata Birliği’nde yapım aşamasındaki bir kiliseyi yıktı. Yetkililer, kilisenin orman arazisine yasadışı inşa edilmesi nedeniyle yıkıldığını belirtti.

Kilise üyelerinden Adhirang Tripura, UCAN’a verdiği demeçte, ‘‘Yetkililer, kilise binasının orman arazisine inşa edilmesi nedeniyle yıkıldığını söyledi. Ama sorum şu, ağaçları kesmek ve nehirlerdeki taşları almak gibi yasadışı faaliyetler neden durdurulmuyor? Azınlıklar olarak inancımızı gerektiği gibi yerine getiremez miyiz?’’ ifadelerinde bulundu.

Tripura’ya göre, yapım aşamasında olan kilise bambu ve samandan yapılmış eski bir yapının yerine inşa ediliyordu. Eski yapı yıllardır şikayet edilmemişti. Yıkılan kiliseye yaklaşık 160 Hristiyanın katıldığı bildirildi.

8 Mart’ta yaklaşık 20 Hristiyan, insan zinciri oluşturarak kilisenin yıkılmasına karşı sessiz bir protesto düzenledi. Hristiyan protestocular, dini özgürlük hakkının teminatını arayarak kilise binasının kaybedilmesi nedeniyle tazminat talep etti.

Protestocular yazılı açıklamada, Hristiyanların Chittagong Tepe Arazileri bölgesinde terörizm kurbanı olduğunu, kiliselerin yıkıldığını ve evlerin ateşe verildiğini belirtti. (persecution)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret Kilisesi;...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi