16 Nisan 2024 Salı

Bangladeş’te Hristiyanların Yaşadığı Köye Saldırı

Bangladeş’te çoğunlukla Khasi Hristiyanların yaşadığı bir köye düzenlenen saldırıda bir kişi yaralandı. UCA News, yaklaşık 60 silahlı adamın geçtiğimiz Cumartesi günü Moulvibazar bölgesindeki Ichhachhara köyünde bir markete, şapele ve evlere saldırı düzenlendiğini belirtti.

Öfkeli kalabalığa liderlik eden Rafiq Ali adındaki adam, köydeki arazinin mülkiyetini yasal bir savaşta kaybetti. Yerel bir Hristiyan’a ait araziyi yasadışı şekilde işgal etmişti.

Peder Joseph Gomes

Peder Joseph Gomes, ‘‘Saldırganlar köy evlerine tuğla ve taş attı. Bir köylü yaralandı. Etnik insanlara yönelik saldırı ve tacizlerin sona ermesi için adalet talep ediyoruz’’ dedi.

Bangladeş’in kuzeydoğusundaki etnik Khasi halkı genellikle toprak gaspına, tahliyeye ve şiddete maruz kalıyor. Ülkedeki 1.6 milyonluk Hristiyan nüfusunun yaklaşık yüzde 1’ini Khasi halkı oluşturuyor.

Christian Freedom International (CFI), radikal grupların genellikle ceza almadığını, çünkü Bangladeş’teki polislerin dini azınlıklara yönelik zulmü görmezden geldiğini belirtti. CFI, ülkede Hristiyanlığın yayıldığını gösteren raporlara rağmen, Hristiyanların ibadetlerini gizli tutmaya zorlandığını vurguladı.

Open Doors ise raporunda kiliselerin genellikle Hristiyan sembolü kullanmadığını belirtti. Tarihi ve büyük kilise binalarının bile dini semboller kullanma konusunda kısıtlamalarla karşılaştığını söyledi.

Bu yılın başlarında en az 22 Rohingyalı Hristiyan aile saldırıya uğradı, bir pastör ve 14 yaşındaki kızı kaçırıldı. Komşu Myanmar’daki etnik ve dini zulümden kaçan binlerce mülteciye ev sahipliği yapan Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde bir kilise ve okul tahrip edildi.

Yanghee Lee, Myanmar’daki insan hakları konusu üzerine Birleşmiş Milletler özel raportörü olarak Bangladeş’e yaptığı ziyaretle ilgili raporunda, Rohingya Hristiyanların çok zor durumda olduğunu belirtti. Lee, ‘‘Bana Arakan’da yaşarken inançları nedeniyle Myanmar hükümeti tarafından zulüm gördüklerini, şimdi ise sınırlı sayıdaki kamplarda şiddete ve düşmanlığa maruz kaldıklarını söylediler. Bu durum beni endişelendiriyor’’ ifadelerinde bulundu. (CP)

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 23 Milyon Kişinin Hayatı Tehlikede

Açlık, Yetersiz Beslenme ve Şiddet Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni Tehdit Ediyor Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmaya göre, Kongo Demokratik...

Hristiyan Kadın, Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran'da Hristiyanlığı kabul eden Laleh Saati, Hristiyan kuruluşlarla ilişki kurarak ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla iki yıl...

Episkoposlar Şiddete Son Verilmesi Çağrısında Bulundu

Ülkede yaşanan şiddetin ortasında Haiti Episkoposlar Konferansı, Hristiyanları cesaretlendirmek için bir mektup yayınladı. Mektupta Yeşaya 60:18'de yer alan...

Hristiyanlara Yönelik Saldırıların En Çok Gerçekleştiği Eyalet Açıklandı

Yeni Delhi merkezli bir insan hakları grubu olan Birleşik Hristiyan Forumu (UCF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Hristiyanlara...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi