29 Mart 2024 Cuma

“Avar’ın iddiaları yalandan ibaret”


(SAT-7 TÜRK – ÖZEL) Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Genel Sekreteri Umut Şahin, gazeteci yazar Banu Avar’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Kocaeli Kitap Fuarı’nda dile getirdiği “Türkiye’de 54 bin tane ev kilisesi var” iddiasını “gerçeklerden çok uzak, provokasyon amaçlı büyük bir yalan” olarak nitelendirdi.

İDDİALAR İNANDIRICILIKTAN UZAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan gazeteci yazar Banu Avar, Türkiye’de 54 binin üzerinde ev kilisesi olduğunu öne sürerek, “Hepimizi Protestanlaştırmaya çalışıyorlar. Bu ev kiliselerinin en büyük bölümü İzmit’te. İzmit bu konuda pilot bölge seçilmiş. Feci yayıldılar” şeklinde konuştu. Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Genel Sekreteri Umut Şahin, SAT-7 Türk’e yaptığı açıklamada Avar’ın iddialarının inandırıcılıktan uzak olduğunu söyledi.

MALATYA KATLİAMI SENARYONUN AYNI

Umut Şahin, 2007’de Malatya Zirve Yayınevi Katliamı’ndan öncede yerel basında ve bazı “uzmanların” konferanslarında Malatya’nın ev kiliseleri ile dolu olduğu sürekli vurguladıklarını ve bu yalan söylemlerin halkı provoke ederek acı sonuçlara yol açtığını belirterek “Malatya Zirve faillerinin ifadelerinde Malatya’da yakalanmasalardı İzmit’te de kilise önderini öldüreceklerini ifade etmeleri bir tesadüf mü? İzmit’te kötü birşeylerin hazırlığı mı yapılıyor diye düşünmeden edemiyoruz.” dedi.

AVAR’A GÖRE BİR HRİSTİYANA 10 KİLİSE DÜŞÜYOR

Şahin açıklamasında, Türkiye’de 54 bin ev kilisesinin olmasının Türkiye’deki Hristiyan nüfus açısından farklı bir demografi yaratacağını belirterek, “Avar’ın iddia ettiği gibi 54 bin ev kilisesi olduğunu kabul edersek ve her kilisede minimum 10-12 kişinin ibadet ettiğini düşünürsek ortada 540 bin ile 648 bin kişilik bir Protestan cemaatinin olması gerekir. Oysa Türkiye’deki Protestan cemaatinin sayısı 4.000 ila 5.000 kişi arasındadır. Bu da demek oluyorki bir Protestana 10 ev kilisesi düşmektedir.” dedi.

“AVAR, ADRESLERİ BİZİMLE PAYLAŞSIN”

Şahin, ev kiliselerinin ibadet yeri sıkıntısı yaşayan Hristiyanların bir kişinin evinde bir araya gelerek ibadet etmesini ifade ettiğini belirterek “İzmit’in veya başka bir yerin misyonerlerin hedefi olması gibi bir durum yok. Nerede birkaç Hristiyan varsa ve onların gidebileceği bir kilise binası yoksa, bir kardeşin evinde bir araya gelirler. Bununla birlikte İzmit’te 2 Protestan topluluğu olduğunu, 2 topluluğun olduğu yerin nasıl merkez haline getirilmiş olabileceğini anlayamıyorum” dedi.

Şahin, “Eğer Banu hanım 54 bin ev kilisesi rakamına nasıl ulaştığını açıklarsa ve bu kiliselerin adreslerini bize yollarsa o kiliselerle de irtibata geçmek isteriz, Banu Hanıma da elindeki belgeleri bizimle paylaşırsa, dedikleri doğru çıkarsa özür dileyerek teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. (Seyfi Genç)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi