4 Mayıs 2024 Cumartesi

Barnabas, Güneydoğu Asya’ya Gıda Desteğinde Bulunuyor

Güneydoğu Asya ülkesindeki 13 bin’den fazla yoksul Hristiyan, Barnabas tarafından bağışlanan pirinç öğütme makinesinden elde edilen pirinçle besleniyor. Yardım projesi, yiyeceğe erişim imkanı olmayan Hristiyanlara büyük destek sağlıyor.

Bağışlar aracılığıyla 120 bölgede 2.813’ü çocuk olmak üzere toplam 13.267 Hristiyan’a pirinç sağlandı. Pirinç öğütme sisteminin temel amacı, kabuğu ve kepek katmanlarını çıkarmak ve yeterince öğütülmüş beyaz pirinç çekirdeği üretmektir. Öğütülmemiş pirinç 12 aydan fazla saklanabilir ve öğütüldükten sonra yaklaşık 4-6 hafta boyunca tazeliğini koruyabilir.

İhtiyaç sahibi Hristiyanlara pirinç ücretsiz dağıtılmaktadır. İndirimli pirinç ise pastörlere ve Hristiyan çalışanlara satılmaktadır. Pirinç tanesinin yağ oranı yüksek dış tabakası olan pirinç kepeği ise Hristiyan çiftçilere hayvanlarını beslemeleri için verilmektedir. Pirinç öğütme makinesi aynı zamanda dört Hristiyan’a iş imkanı sağladı. Diğer iki Hristiyan ise bir lojistik şirketinde çalışmaktadır. Kırsal kesimde yaşayan yaklaşık 90 Hristiyan kadına lojistik ve ofis yönetimi konularında beceri ve deneyim kazanma fırsatı verildi.

Barnabas Aid projenin başlangıcında 260 ton öğütülmemiş pirinç alımını finanse etti. Pirinç yardımı, dünyada kişi başına en fazla pirinç tüketen bölgelerden biri için hayati önem taşıyor. 2023’ün başlarında yüzde 50’nin üzerinde seyreden gıda enflasyonu, halkın karnını doyurabilmesi için mücadele etmesine neden oldu.

Genç bir anne ve çiftçi olan Sawan, yiyeceklerini ihtiyaç sahipleriyle paylaştıklarını söyledi. Pazar okulunda hizmet eden Sawan, ‘‘Karınları açken İsa’yı nasıl dinleyebilirler? Bu yardımlar için Tanrı’ya şükrediyorum’’ dedi.

Pastör Kapano ise cemaati için Barnabas tarafından finanse edilen pirinç yardımını toplamak üzere motosikletiyle seyahat ediyor. Pastör, gıda fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde bu yardıma acilen ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Temmuz ayında Pastör Kapano ve diğer kilise liderleri kardeşlik yemeği düzenleyerek paydaşlıkta bulundu.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi