20 Nisan 2024 Cumartesi

Barnabas Vakfı, Salgın Sürecinde 500 Binin Üzerinde Hristiyana Yardım Etti

Barnabas Vakfı, koronavirüs salgını sürecinde 29 farklı ülkeden 500 binin üzerinde Hristiyana yardım etti.

Koronavirüs nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan Hristiyanlar çaresiz durumda. Barnabas Vakfı, destekçileri sayesinde son iki ay içinde 29 farklı ülkedeki birçok Hristiyana yardım sağladı.

Sri Lanka’da yaşayan bir papaz, Barnabas Vakfı’nın yaptığı gıda yardımının üzerine, “Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Barnabas Vakfı bize destek olan ilk kuruluş. Bunu Tanrı’nın bize gönderdiği yardım olarak görüyoruz. Teşekkür ederiz” dedi.

Koronavirüs salgını öncesi birçok Hristiyan düşük maaş ve günlük ücret karşılığında çalışırken, salgın sonrası alınan önlemler sebebiyle binlercesi işten çıkarıldı.  Bunun üzerine Barnabas Vakfı, söz konusu durumdan etkilenen 300 binden fazla Hristiyana gıda yardımı sağladı.

Tarım ile ilgilenen Hristiyanların birçoğu da bu dönemde çekirge sürülerinin istilaları yüzünden maddi sorunlar yaşamaya başladı. Ayrıca uzmanlardan gelen uyarılara göre yakın zamanda böcek istilasının ikinci bir dalgası daha bekleniyor. Bu durum karşısında da tepkisiz kalmayan Barnabas vakfı, “Joseph” ismini verdiği proje ile tarımla ilgilenen 200 bin üzerinde Hristiyana da gıda yardımı yaptı.

Sri Lanka’da birçok Hristiyan, sosyal mesafeyi sağlamanın imkânsız olduğu kalabalık bölgelerde yaşıyor. Çoğunun sabun bulma ve el yıkama imkanları bile yok. Bu durumun farkına varan Barnabas Vakfı, 21 binden fazla Hristiyan için hijyen ürünleri yardımında bulundu.

Bazı bölgelerde Hristiyanlar koronavirüs önlemleri sebebiyle ibadet edemiyor. Bu da, papazların gelir sağladığı Pazar ibadetlerinin de iptal olması anlamına geliyor.

Bunun üzerine Barnabas Vakfı, maddi sorunlar yaşayan 6.789 papaza destek verdi.

Barnabas Vakfı, tüm destekçileri için bir teşekkür mesajı yayımladı. Destekçilerinin cömert davranışları için minnettar olduğunu belirten Vakıf, maddi ve manevi sorunlar yaşayan Hristiyanlara destek olmaya devam edeceğini belirtti. (O.D/Barnabasfund)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi