25 Nisan 2024 Perşembe

Başepiskopos Elpidoforus, Ortodoks Olmayanların da Komünyon Alabileceğini Açıkladı

Amerika’nın Ortodoks Yunan Başepiskoposu Elpidoforus, Palm Beach-Florida’daki Breakers Resort’ta düzenlenen 29. Liderlik 100 Konferansı’nın açılışında herkesi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. 

Yunan Ortodoks Başepiskoposluk, Ulusal Hizmetleri ve Helenizmi desteklemek amacıyla kurulan Başepiskopos Lakovos Liderlik 100 Fonu’nun düzenlediği konferansta onlarca katılımcının önünde ABD Başepiskoposu Elpidoforus, Ortodoks Kilisesi’nde evlenen herkesin Ortodoks olup olmadığına bakılmaksızın komünyondan alabileceğini belirtti.

Ortodoks Kilisesi’nde sadece vaftiz olanların veya kutsal yağ sürülen kişilerin komünyondan alabileceği öğretilirken, Başepiskopos’un açıklamaları birçok kişiyi üzdü. Yeni açıklamasıyla geçtiğimiz Ekim ayında Episkoposluk Konseyi’nde ele aldığı karışık evlilikler konusundaki düşüncelerini de açıkça beyan etmiş oldu. 

Başepiskopos Elpidoforus, ”Eşlerden birinin Ortodoks olmadığı evlilikleri karışık evlilikler olarak tanımlamak yerine, mucize evlilik olan adlandırmak daha iyi olmaz mı? Bu evlilikler, imana giden ana yoldur. Elçi Pavlus’un 1. Korintliler 7:16’de belirttiği gibi, ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun” dedi.

İmana Dayanan Her Evlilik Mucize Evliliktir

Başepiskopos konuşmasını, ”İmana dayanan her evlilik, mucize evliliktir. Tanrı sevgisinin bir mucizesi ve şükranla kutlanacak bir gizemdir. Teknolojik olarak gelişmiş ve çoğulcu bir dünyada gençlere gerçekten hizmet etmek istiyorsak, yabancıları kucaklamalıyız. Ülkemizin ve cemaatimizin her ferdini kucaklamalıyız” sözleriyle sürdürdü.

İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi, eşleri ölen veya onları terk eden rahiplerin yeniden evlenmelerine izin veren açıklamada bulunmuştu. Ekim ayında, Amerika’nın Yunan Başpiskoposluk Kutsal Eparchial Sinodu, üç din adamının yeniden evlenmesine izin verilmesi için İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne dilekçe verdiğini açıkladı. (orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi