25 Nisan 2024 Perşembe

Başepiskopos Liberati: Avrupa Hristiyanlıktan Uzaklaşıyor!

İtalya Pompei şehri Başepiskoposu Monsenyör Carlo Liberati, ‘La Fede Quotidiana’ isimli Katolik dergisine yapmış olduğu açıklamada, İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın geri kalan büyük bir bölümünde özellikle halk arasında hızla artan inançsızlık akımı ile Hristiyan nüfusun ciddi oranda azalacağına dikkat çekti.

Monsenyör Liberati sözlerine şöyle devam etti:

Gerekli önlemler alınmadığından dolayı 10 yıl içerisinde Hristiyanlıktan uzaklaşacağız. İtalya ve Avrupa halkı bugün Pagan ve Ateist bir şekilde yaşıyor. Özellikle Tanrıya karşı kanunlar onaylanarak Pagan ve Ateist inançlara uygun hareket ediyoruz. Ahlaki ve dini çöküş ile inanma oranı azalıyor ve bunun bir sonucu olarak seminerler bomboş kalıyor (Rahiplik, teoloji, ilahiyat okulları…).

Monsenyör Liberati, halkların yürekten bir şekilde inanmaları gerektiğine ve çocuk doğum oranlarındaki düşüklüğe de dikkat çekti.

Mültecilerin Protestolarına Dikkat Çekti

Monsenyör Liberati, Avrupa genelinde yaşanması olası olan inanç krizinin dışında, mültecilerin ülkeye akın etmeleri sonucunda İtalyan halkının düşen yaşam kalitesine de dikkat çekti.

Monsenyör Liberati:

Dışarıdan gelenlere hiç çekinmeden yardımcı olurken, çöpten yemek yiyen halkımızın yaşlı ve fakir bireylerini unutuyoruz. Buna ek olarak önceliğimiz kendi genç ve işsiz İtalyan bireylerine fırsat verecek politikalar çıkarmamız lazım.

Rahip olmasaydı meydanlarda mevcut bu durumu protesto edeceğine dikkat çeken Başpiskopos, son olarak “Sağladığımız imkanlar ve verdiğimiz yemekler için teşekkür etmeleri gerekirken, yemekleri çöpe atıyorlar ve zamanlarını ise akıllı telefonları kurcalayarak geçirdikleri gibi sağlanan tüm fırsatlara rağmen protesto düzenleyen mültecilerin barındırılma maksadı nedir? Şeklinde bir soru ile sözlerini noktaladı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi