28 Mart 2024 Perşembe

Başepiskopos Longley: ‘‘Noel; Dinleme, Düşünme ve Dua Etme Zamanıdır’’

Omicron varyantı nedeniyle İngiltere’de iki kişinin hayatını kaybetmesi ve 104 kişinin tedavi altına alınmasının ardından, yetkililer yatışların yeni zirvelere ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İsa Mesih’in doğuşuna hazırlanan episkoposluklardan biri olan İngiltere Birmingham Başepiskoposluğu’ndan Başepiskopos Bernard Longley, son iki yılın belirsizlikleri ortadan kaldırmadığına, ancak salgının insanlarda beklenmedik sonuçlar çıkardığına değindi. Başepiskopos Longley, ‘‘Hristiyanların yaşamı içinde salgın bazı beklenmedik sonuçlar ortaya çıkardı, ancak hepsi ihtiyaç sahiplerine ulaşma açısından olumsuz sonuçlar değildi’’ dedi.

10 Aralık’tan itibaren İngiliz Hükümeti ibadet yerlerinde maske takılmasını zorunlu hale getirdi. Önemlere rağmen enfeksiyon korkusu nedeniyle ibadetlere katılmak istemeyenler var.

Kilise Kutlamaları

Başepiskopos Longley, ‘‘İnanlıları kiliselere geri dönmeye ve ibadet hizmetlerinde hazır bulunmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Rab’bi gerçekten kabul etmek, ona tapınmanın kalbinde yer almaktadır. Bu Doğuş Bayramı, insanlar için belirsiz ve endişeli bir zaman olacak, ancak kiliselerimizi güvenli hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Birleşik Krallık’ta önlemler ve hükümet gereksinimleri neredeyse her gün değişiyor. Bu nedenle insanların sevinçle Rab’bin doğuşunu kutlamasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmak için hazır olmalıyız’’ dedi.

Kilisede, Episkoposlar Sinodunun XVI. Olağan Genel Kurulu’nun ‘Sinodal Kilise için: komünyon, katılım ve misyon’ temalı töreniyle sonuçlanacak olan iki yıllık bir sinodal süreç yaşanıyor. ‘Sinodal Yol’ hakkında görüşlerini bildiren Başepiskopos Longley, birçok inanlının Kilise yaşamında imanını gösterme ve Tanrı’nın Kilise hizmetine katkıda bulunma çağrısını memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.

Dinlemenin Önemi

Her şeyden önce dinlemenin önemini vurgulayan Başepiskopos, ‘‘Bana göre, bu Noel döneminde Baba’nın bizden ne istediğini dinlemek, Yeni Yıla nasıl katkıda bulunabileceğimiz konusunda düşünmek ve dua etmek, itaat anlayışımızla ilişkili. Episkopos biri olarak, rahipleri, diyakozları ve Başepiskoposluktaki din adamlarını derinden dinlemek istediğimin farkındayım. Sinodal Yol, imanımızı Kilise’de yaşamanın bir yoludur. Bu yüzden 2023 ile sınırlı kalmayacağını ve devam edeceğini düşünüyorum’’ dedi. (vaticannews)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi