24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkonsolos’dan Süryani Kilisesi Ziyareti

Almanya’nın Köln kentinde Süryani-Ortodoks cemaatinin mensubu olduğu “Aziz Simon Zaite” kilisesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen saldırının ardından Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, “Aziz Simon Zaite” kilisesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Chorweiler semtindeki kiliseyi ziyaretinde açıklama yapan Başkonsolos Erciyes, kilisenin daha önce de benzer şekilde iki kez saldırıya uğradığını öğrendiklerini belirterek bu saldırıların faillerinin bulunması için olayın takipçisi olacaklarına değindi.

Kilise Derneği Başkanı Süleyman İnal’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Erciyes, şunları kaydetti:

“Kutsal mekanlara yapılan saldırıların hiçbirisi, hiçbir şekilde kabul edilemez. Sorumluların bulunmasını istiyoruz. İlgili Alman makamları nezdinde de bunu takip edeceğiz. Kutsal mabetlerin dokunulmazlığı vardır ve hiçbir şekilde saldırılara maruz kalmamalıdır. İnsanlar hiçbir endişeye kapılmadan, rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmelidirler.”

Üyelerinin çoğunluğunu Mardinli ve Adıyamanlı Süryanilerin oluşturduğu kilisenin yetkililerinden Joseph Hanna, 30 yıldır ülkedeki tüm toplumlarla ve inançlarla barış içinde yaşadıklarını ifade etti ve Başkonsolos Erciyes’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hanna, “Biz Süryani toplumu olarak saldırganları esefle kınıyoruz. Biz bu saldırılara karşıyız, biz bu saldırıları asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Süryaniler olarak hiç kimseye zarar vermediklerini ve herkesle barış içinde yaşamak istediklerini kaydeden Hanna, “Bunu yapan kişiler bizi kışkırtarak diğer inanç mensuplarıyla karşı karşıya getirmek istiyor. Öyle ki biz başkasından şüphe duyalım. Ama biz elimizde kanıt olmadığı için şu an kimseyi itham etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Köln’de 3 Nisan gecesi saldırı düzenlenen kilisenin camları kırılmış, kapısı hasar görmüş ve duvarlarında maddi hasar oluşmuştu. Ek olarak son 6 ayda benzer şekilde düzenlenen üçüncü saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi