29 Nisan 2024 Pazartesi

Batı’da Hristiyanlara Yönelik İnanç Özgürlüğü İhlalleri Çalışması

Aile Araştırma Konseyi tarafından 16 ülkede yapılan araştırmaya göre, Ocak 2020 ile Aralık 2023 arasında Batı ülkelerinde Hristiyanlara yönelik en az 168 inanç özgürlüğü ihlali yaşandı.

‘Batı’da Hristiyanlara Yönelik Hoşgörüsüzlük’ başlıklı çalışmaya göre, halka açık yerlerde Müjde’yi duyuranlar tutuklandı veya para cezasına çarptırıldı, COVID-19 kısıtlamalarına uymayan pastörler çeşitli cezalarla yüzleşti.

Rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde en az 58, Kanada’da 36, Birleşik Krallık’ta 43 vaka yaşandı. Benzer olayların yaşandığı ülkeler arasında Fransa, İsviçre, İspanya, Lüksemburg, Norveç, İsveç, Finlandiya, Letonya, Almanya, Malta, Avustralya ve Yeni Zelanda yer aldı.

Aile Araştırma Konseyi başkanı Tony Perkins, Batı’da Hristiyanlara yönelik düşmanlığın endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı. ABD’de Kaliforniyalı bir öğretmen olan Jessica Tapia, Kutsal Kitap’a dayalı cinsiyet kavramını savunduğu için Şubat 2023’te okuldan uzaklaştırıldı. Avustralya’da pastör Martin Beckett, COVID-19 kısıtlamalarını ihlal ederek düğün merasimi düzenlediğini söyledikten sonra soruşturma altına alındı.

Rapora göre 16 ülkede Hristiyanlara yönelik 168 inanç özgürlüğü ihlali yaşandı. Aile Araştırma Konseyi’nden Arielle Del Turco, Batı ülkelerinde inanç özgürlüğünün ağır hasar aldığını belirtti. Del Turco, 2020’den sonra Hristiyanlara yönelik ayrımcılığın arttığını söyledi.

Avrupa’daki Hristiyanlara Yönelik Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılık Gözlemevi, 2022’de Avrupa genelinde Hristiyanlara yönelik nefret suçlarında artış yaşandığını bildirdi. Gözlemevi, birçok ihlalin bildirilmediğini ve medyada yer almadığını açıkladı. İfade özgürlüğünü düzenleyen yasaların, inanç özgürlüğü ihlallerine neden olduğu belirtildi. Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın inanç özgürlüğünü etkilediği dile getirildi.

Araştırmacılar, inanç özgürlüğünün korunması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Öneriler arasında kamu görevlileri arasında dini okuryazarlığın arttırılması, dini görüşlerin medyada adil bir şekilde temsil edilmesi ve Hristiyanların ifadelerini özgürce dile getirmesi yer alıyor.

(Kaynak: Christian Today)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi