29 Mart 2024 Cuma

Belarus’taki Yetkililer, ‘Katolik Yardım Girişimi’ni Durdurdu

Belarus’taki yetkililer, düşük gelirli ailelere yardım etmek için kurulan Katolik Yardım Girişimi’nin faaliyetlerini durdurdu.

Belarus’daki yetkililer tarafından alınan bu karar, fakir ailelere yardım etmeyi amaçlayan bir girişimin gerçekleşmemesine neden oldu.

Caritas Minsk, evsizlere yiyecek sağlamanın yanı sıra, düşük gelirli ve tek ebeveynli ailelere yiyecek ve meyve ağacı fidanları dağıtarak bahar kampanyasında yaklaşık 700 kişiye yardım etmeyi planladı.

Başkent Minsk’te bir rahip olan Fr. Alexander Ulas, CNA’ya, “Gelen her bağış, Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bağlı İnsani Yardım Faaliyetleri Departmanına kaydedilmelidir. Bu yıl Belarus Devlet Başkanı’nın İnsani Yardım Faaliyetleri Dairesi bu faaliyetler için fon kaydetmedi. Bu nedenle Caritas bu fonları kullanamayacak. Kayıt reddinin nedeni bilinmemekte. Caritas’a herhangi bir ek açıklama yapılmadı. Sadece, başkan öyle istiyor” açıklamasında bulundu.

Ulas, Belarus episkoposlarının konferansının haber sitesi olan Catholic.by’nin yöneticisi olarak görev yapıyor. Belarus yetkililerinin bağışları hükümetin insani yardım departmanına kaydetmemesinin, yardım malzemelerinin ihtiyacı olanlara dağıtımını engelleyeceğini söyledi.

Caritas, 1990’ların başından beri Belarus’ta yoksul ve dışlanmış insanlara hizmet ediyor. Hayır kurumu yetimhaneler, aşevleri işletiyor ve tutuklular için yardım, yaşlılar ve engelliler için bakım hizmetlerini üstleniyor.

Web sitesine göre, bu çabalara ek olarak, Caritas Belarus, Çernobil nükleer felaketinin etkilerinin hala sürdüğü insanların sağlığını iyileştirmek için çalıştı.

Caritas Belarus’un Minsk ofisi, hükümet yetkililerinin fakirlere yardım etme amaçlı fonları kaydetmediğini ilk olarak Facebook’ta duyurdu: ”En iyisi için umudumuzdan vazgeçmiyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizi ve projelerimizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.” (CNA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi