24 Nisan 2024 Çarşamba

Berlin Noel Pazarında Facia

Berlin’de bir kamyon, şehrin merkezi noktalarından birinde bulunan Breitscheidplatz Noel pazarına girdi. Olayda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 48 yaralının olduğu belirtildi.

Berlin polisi, olaya dair ilk ipuçlarının bir terör saldırısını işaret ettiğini açıkladı. Polis halktan evde kalmasını ve söylentilerden uzak durmasını istedi. Kamyon şoförünün olayın ardından kaçarak uzaklaştığı ancak daha sonra polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Olay sırasında kamyon şoförünün yanında oturan kişinin ise öldüğü belirtildi. Gözaltına alınan kişinin Pakistan vatandaşı olduğu ve Şubat ayında Almanya’ya mülteci olarak geldiği belirlendi.

Olay yerine gelen Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, “Burada bu manzarayı görmek korkunç, çok üzücü, büyük bir şok.” ifadelerini kullandı.

Almanya lideri Angela Merkel’in konuyla ilgili bilgi aldığını söyleyen hükümet sözcüsü Steffen Seibert, “Hayatını kaybedenlerin acısını yaşıyor, yaralıların şifa bulmasını umut ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da yaptığı yazılı açıklamada, olay hakkında çok şey bilinmese de düşüncelerinin hayatını kaybedenler ve onların yakınlarında olduğunu belirtti.

“Bu, beni ve sayısız insanı üzen Berlin ve ülkemiz için kötü bir akşam.” değerlendirmesinde bulunan Gauck, olayın ardından görev alan arama kurtarma ve güvenlik ekiplerine teşekkür etti.

Geçen günlerde de Ludwigshafen’de bulunan bir Noel pazarına, IŞİD bağlantılı 12 yaşındaki bir çocuğun bombalı saldırı girişimi polis tarafından engellenmişti.

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi