2 Mayıs 2024 Perşembe

Beş Pederin Katılımıyla Hasarlı Kilisede Vaftiz Töreni

İskenderun Kilisesi Pederlerinden Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun 4 aylık oğlu Paisios, beş papazın katıldığı bir törenle vaftiz edildi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun 4 aylık oğlu Paisios, beş papazın katıldığı bir törenle vaftiz edildi.

Vaftiz törenine, Patrik Vekili ve Arşimandrit  Pavlus Orduluoğlu, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, Altınözü Kilisesi Pederleri Cebrail Kuşoğlu ile aynı zamanda minik bebeğin vaftiz abası olan amcası Peder Abdullah Yuhanna Papasoğlu eşlik etti.

İsmini Aziz Paisios’tan alan minik bebeğin vaftiz töreni babası ve amcası dâhil altı pederin katılımıyla oldukça görkemli geçti. Vaftiz töreni sonrası kilise bahçesinde düzenlenen kokteylin yanı sıra tüm davetlilere Aziz Paisios’un ikonası da hediye edildi.

Vaftiz törenine katılım gösterenlere teşekkür eden İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu ve eşi Habibe Papasoğlu, törende oldukça duygu dolu anlar yaşadılar.

Minik Paisios’a hayatı boyunca mutlu ve güzel günler yaşaması temennisinde bulunurken, Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu ile Anne Habibe Papasoğlu’nu da tebrik ediyoruz. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi