24 Nisan 2024 Çarşamba

Beştepe’de Covid-19’a Karşı Türk Aşısı Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, koronavirüsle mücadelede için Ar-Ge çalışmaları süren yerli ve milli 8 aşı ile 10 ilaç projesinde gelinen son durum değerlendirdi.

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Prof. Dr. Serkan Topaloğlu başkanlığında Beştepe’de toplandı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı toplantıda son dönemde vaka sayıları artış gösteren koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu tarafından yürütülen yerli ve milli aşı geliştirme çalışmaları değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ikinci kez koronavirüsle mücadele için toplanan kurulda aşı ve ilaç çalışmalarında gelinen aşama ve atılacak adımlar görüşüldü.

İlk Sonuçlar 2021 Başında

Toplantıda, koronavirüse karşı yerli aşı çalışmalarında 2021 yılının başında sonuç alınmasının mümkün olduğu görüşü ağırlık kazandı. Artan vaka sayılarının nedenlerinin değerlendirildiği kurulda, Türkiye’nin hem aşı araştırmaları hem de üretim için merkez olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda iki aşı projesinin hayvan deneyleri aşamasından olumlu sonuç aldığı, iki projenin de bu aşamaya geldiği konuşuldu.

Türk Aşısında Umut Işığı

Yerli ve milli imkanlarla yapılan ilk Ar-Ge çalışmalarının oldukça olumlu sonuçlar verdiği değerlendirilirken, “Önümüzdeki dönemde Türk aşısı ve ilaçta umutlu gelişmeler yaşanacak” görüşü ağırlık kazandı. Kurulda üniversiteler, ilaç şirketleri ve araştırmacılarla birlikte hız kazanan çalışmaların sonuçlarının raporlaştırılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir brifing verilmesi de kararlaştırıldı.

“COVID-19 Türkiye Platformu” kamunun desteğiyle koronavirüse karşı Türkiye’deki aşı ve ilaç araştırmalarını yürütüyor. Platform çatısı altında bugüne kadar 8 aşı ve 10 ilaç projesi konusunda Ar-Ge çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi