29 Mart 2024 Cuma

Beyrut, Yıkıcı Bir Yılın Ardından Noel Neşesi Arıyor

Beyrut limanının enkazı yakınında bir yardım kuruluşu, şiddetli patlama, koronavirüs ve 1975-1990 iç savaşından bu yana görülen en ağır ekonomik krizle mücadele eden şehre Noel neşesi getiriyor. Yanıp sönen ışıklar ve ışıltılı ağaçlarla süslenen Solidarity Noel Köyü, ziyaretçilere konserler izlemek, içecek ve atıştırmalıklar almak için ücretsiz giriş imkânı sunarak sıkıntılarla mücadele eden ailelere moral vermeyi amaçlıyor. 

Devasa kutup ayısı kostümleri ve Noel Baba kıyafetleri giymiş insanlar, farklı inanç mensuplarının bir arada yaşadığı ülkeye şenlik havası getiriyor. Oğlunu getiren Toni Hossainy, ‘‘Yorgun olsak bile çocuklarımızı mutlu etmemiz gerekiyor’’ dedi.

Limanın yakınında geçici olarak kurulan Noel köyü, 4 Ağustos’taki şiddetli patlamayla ağır hasar aldı. Bir sanatçı, limanın paramparça olan girişinin yakınına ışıltılı süslerle değil, yangınla mücadele eden itfaiyeciler tarafından kullanılan koruyucu giysiler ve kasklarla süslenmiş Noel ağacı dikti. 

Patlama ekonomik krizle mücadele eden on binlerce kişiyi evsiz bıraktı. Opera sanatçısı Elias Francis, koronavirüse karşı önlem olarak kendi mikrofonunu getirip Noel köyünü açmak için konser verdi. Francis, ‘‘Çevremizde patlama, salgın ya da ekonomik bunalım gibi olumsuz şeyler yaşansa da, hala bir umut ışığı var’’ dedi.

Beyrut’un Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir semtinde Noel bibloları satan Nina, çok az müşteri geldiği için dükkânını erken kapattığını söyledi. 63 yaşındaki Georgette Suleiman ise 2020 yılının zorluklarını hatırlatarak, ‘‘Umarım bu Noel bize sevinç ve umut getirecek ve Lübnan eski haline kavuşacak’’ dedi. (reuters.com)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi