5 Mayıs 2024 Pazar

Beytlehem’de Noel Kutlamaları İptal Edildi

Beytlehem’de Doğuş Bayramı (Noel) kutlamalarının iptal edilmesinin ardından, İsa Mesih’in Doğuş sahnesinde ve diğer alanlarda yer alan ışıklandırmalar kaldırıldı.

Görevden ayrılan belediye başkanı Hanna Hanania, ‘‘Savaş nedeniyle Beytlehem yaslı ve üzgün. Bu koşullar altında kutlama yapamayız. Bu dönemde sadece duaya odaklanacağız. Kutsal Topraklar’da barışın hâkim olması için dua edeceğiz’’ dedi.

Yeruşalim’deki patrikler ve kilise liderleri, inanlıların Doğuş Bayramı sürecinde aşırılığa kaçmaması ve dönemin ruhsal anlamına odaklanması gerektiğini söyledi. Öte yandan Advent arifesinde, Kutsal Topraklar’daki muhafızlar Beytüllahim’e görkemli bir şekilde giriş yapacak. 24 Aralık’ta Yeruşalim Latin Patrikhanesi’nde de etkinlik düzenlenecek. Ancak geleneksel Noel Yıldızları Geçit Töreni müziksiz gerçekleşecek.

Beytlehem’de yaşayan Hristiyan kadın Lina, ‘‘Bölgedeki Hristiyan aileler Doğuş Bayramı’na hazırlanmaya başladı. Ancak bu dönemi acı ve ıstırapla karşılıyoruz. Birçok aile çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyor’’ dedi. 

Kutsal Kitap’a göre, Kutsal Topraklar olarak geçen bölgede çatışmaların başlamasından bu yana Yeruşalim’e giriş noktaları kapatıldı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanlar yiyecek alamıyor ve faturalarını ödeyemiyor. Dükkanların çoğu kapalı durumda. Üretim durma noktasına geldi. Gelecek belirsizliğini koruyor. Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Beytlehem ekonomisinin yaklaşık yüzde 70’i turizme dayanıyor. 

Bölgedeki en tanınmış Hristiyan tüccarlardan biri olan Roni Tabash, ‘‘Bu dönem genelde işlerimizin en yoğun olduğu dönemdi. Ancak işlerimiz kesintiye uğradı. Bizlerin sevinci Noel ağacına bağlı değil. Sevincimiz her durumda umut veren Rab’be bağlıdır’’ dedi.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi