19 Nisan 2024 Cuma

Binlerce Çocuk, İsa Mesih’i Takip Etmeye Karar Verdi

Youth for Christ (YFC) organizasyonu, geçen yıla kıyasla 2022’de iki kat daha fazla çocuğun ve gencin İsa Mesih’i takip etmeye karar verdiğini duyurdu. YFC raporlarına göre, 7.323 kişi yaşamını Mesih’e teslim etti. 

Youth for Christ (YFC) Başkanı ve CEO’su Jake Bland, ‘‘Tanrı’nın Ruhunun her yerde Hristiyan liderler aracılığıyla hareket ettiği ve Müjde’nin her zamanki kadar önemli ve etkili olduğu açıktır’’ dedi. Ülke genelinde 130’dan fazla şubesi bulunan YFC, 78 yıldır gençlere yönelik sosyal yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır. İsa’nın takipçilerini yetiştirmek için yerel kiliseler ve diğer kuruluşlarla birlikte hizmet etmektedir.

‘Hikâyenize Hayat Verin’ teması kullanılan web sitelerinde, ‘‘1940’larda Billy Graham’la mitingler düzenlemekten, 60’larda öğrencilere ulaşmak için kampüslere girmeye ve günümüzde liderleri gençlerle ilişki kurma konusunda güçlendirmeye kadar çalışmalarımız devam etmektedir. Amacımız, gençlerle yaşam yolculuklarında yürümek ve onlara danışmanlıkta bulunmak’’ ifadeleri bulunmaktadır. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), günümüzde gençlerin depresyon, kaygı ve davranış bozuklukları ile mücadele ettiğini bildirdi. 10 ila 19 yaş aralığındaki her yedi kişiden biri zihinsel bir rahatsızlık yaşıyor. İntihar, 15 ila 29 yaş aralığındaki kişiler arasında dördüncü ölüm nedeni olarak öne çıkıyor. Raporda, ‘‘Ergenlik çağındaki ruh sağlığı koşullarını ele almamanın sonuçları, yetişkinliğe kadar uzanıyor. Bu durum yetişkinlik çağında kaliteli bir yaşam sürme fırsatını sınırlarken, fiziksel ve zihinsel sağlığı bozabilir’’ ifadeleri yer aldı. 

Konu üzerine açıklamada bulunan Bland, ‘‘Yirmi yıl önce, gençler için en büyük sorun alkollü araç kullanmak veya erken yaşta gebelikti. Günümüzde bu sorunlar önemli ölçüde azaldı, ancak gençlerin ruh sağlığı ihtiyaçları hızla artıyor. İstatistikler oldukça ürkütücü. Gençlerin üçte biri hayatlarında güvendikleri bir yetişkin olmadığını belirtiyor. Yüzde 50’sinden fazlası bir kiliseye üye değil. Gençlerin cezaevine girme olasılığı diğer gelişmiş ülkelere kıyasla daha yüksek’’ dedi. 

Tanrı, Umut hikâyesini gelecek nesle aktarıyor diyen Bland, ‘‘Umut için büyük bir fırsatımız var. Çünkü İsa Mesih çalışmaya devam ediyor. Tanrı’nın kendi amacı için kullandığı bir kültürel dönemde yaşıyoruz. Rab, gelecek nesiller için umut hikâyesini şimdiden ortaya çıkarıyor ve daha fazlasını yapmaya hazırlandığına inanıyorum. YFC, toplumdaki kaygının, korkunun ve endişenin kimlik, amaç ve aidiyet ihtiyacından kaynaklandığını biliyor. Sorunlar sadece İsa Mesih ve O’nun sağladığı sonsuz yaşam aracılığıyla çözülür. Müjde’yi gençlerle bir araya gelerek ve onlarla anlamlı ilişkiler kurarak duyurmak istiyoruz’’ dedi. (CBN)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi