25 Nisan 2024 Perşembe

Birleşik Arap Emirliklerinden Mültecilere Özgürlük

Arap Emirlikleri Episkoposları ve Ras Al Khaimah Hristiyan Topluluğu göçmen işçi hak ve özgürlüklerini korumak için bir araya geldi.

Orta Doğu ülkelerinden milyonlarca göçmen işçi daha iyi şartlarda yaşamak içim Arap Emirliklerine geliyor.  Ekim başında Arap Latin Katolik Episkoposlar Konferansı’nda – birçoğu Hristiyan olan – özellikle Orta Doğu’da yaşayan ve ayrımcılığa mağruz kalan yabancı işçilerin haklarıyla ilgili konuşuldu.

Toplantı sonunda yayımlanan genelgede, Episkoposlar göçmen işçiler için ibadet özgürlüğü için olumlu adım atan bazı ülkelerin ilerlemeleri için teşekkür edildi. Aynı zamanda “mültecilerin kendi kültürlerine ve geleneklerine saygı gösterilmelidir.” diye belirtildi.

Arap bölgeleri Katolik Roma Episkoposları, Dubai, Abu Dabi gibi büyük şehirlerden, Ras Al Khaimeh gibi Hristiyan topluluklarından ve 34 farklı ülkeden gelen  Hristiyanlarla bir arada olmak ve tanışmak büyük bir fırsat olarak nitelediler.

Episkoposlar Meclisi’nde sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nden yabancı göçmen olarak 4 milyon nüfusunun yüzde 70’i vaftiz edilmiş. Çoğunluğu Filipinli ve Hintlilerden oluşan 1 milyon yabancı Katolik göçmen bulunuyor.

Toplantı sonunda göçmen işçiler için, “Onların tüm zorluklara rağmen inançlarını büyük bir sevinçle yaşamalarına hayranız. Işçilerin çoğuna özellikle kadınlara, sosyal hak,insani onurlarına barış ve hoşgörü çerçevesinde saygı göstermeliyiz.”diye belirttiler.

(fides.org/BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi