19 Nisan 2024 Cuma

Birleşmiş Milletler, Yarım Milyon Yemenliye Kolera Aşısı Yapmayı Hedefliyor

Suudi yönetimindeki koalisyon tarafından Yemen’in son derece stratejik bir liman şehri olan El-Hudeyde’de devam eden hava saldırıları, temiz içme sularına, sağlık tesislerine ve sağlık sistemlerine erişimi azaltarak kolera tehdidini arttırıyor.

Birleşmiş Milletler, 2 binden fazla insanın ölmesine sebep olan Kolera’nın Yemen’de patlak vermesinden bir yıl sonra, Houti’nin elindeki El-Hudeyde liman şehrinde hastalığın hızla yayıldığı konusunda uyardı.

El-Hudeyde’de Hava Saldırıları

Yemen’e yapılan tüm insani yardımların ve gıda ithalatının yüzde 70’inden fazlasından sorumlu olan Kızıldeniz kıyısı şehri, zaten açlık sınırına inen bir ülke için hayati bir önem taşıyor.  Şehir, Suudi liderliğindeki koalisyonun kentin kontrolünü yeniden ele geçirmek için düzenlediği sürekli hava saldırılarının hedefi oldu.

Riskleri azaltmak için Sağlık Bakanlığı ve BM, El-Hudeyde ve çevresindeki savunmasız 500 bin kadını, çocuğu ve erkeği hedef alan kolera aşı kampanyasını başlattı.

İnsani yardım kuruluşları tarafından uygulanan diğer hafifletici önlemler, güvenli içme suyu ve sanitasyon tesislerinin sağlanmasını içermektedir.

El Hudeyde, geçen sene Yemen’in kolera salgınındaki en kötü şekilde etkilenen şehirlerden biriydi.

El Hudeyde’deki ana hastane hava saldırısı sırasında hedef alındı ve şehirdeki sağlık durumu daha da kötüleşti.

Savaş, Yemen’in çoğunda hala devam ediyor ve tırmanan insani kriz bu yıl dünyadaki en şiddetli durum olarak lanse edildi.

88 bin kişiye kolera aşısı yapıldı

Kolera aşısı ile yaklaşık 88 bin bin kişiye yardım eli uzatıldı. Bu, Dünya Sağlık Örgütü ve BM Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından yürütülen kampanyanın üçüncü aşamasının ikincisi.

İlk kampanya, Aden’de uygulandı ve aşıların son turu, diğer belirlenmiş sıcak nokta alanlarında uygulanacak.

UNICEF’in Acil Durum Programları Direktör Yardımcısı Philip Leaity ise, Yemen savaşının kolera tehdidini nasıl şiddetlendirdiğinin altını çizdi.(VN)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi