29 Mart 2024 Cuma

Birlik Dua Haftası İstanbul’da Başladı

Her yıl olduğu gibi bu sene de farklı mezheplerin bir araya gelerek beraber dua ettiği Birlik Dua Haftası, Cumartesi akşamı İstanbul’da başladı. Dua haftasının açılışı Metropolit Gennadios’un Rumca yönettiği Şişli Feriköy’de bulunan Apostolik Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Birlik duası haftasının teması “Barıştırma” olarak belirlenirken açılış günü dua konusu ise “Bir kişi herkesin uğruna öldü” idi.

Dua bittikten sonra Metropolit Gennadios, son günlerde yaşadığımız zor zamanlarda, birliğin önemini hatırlatarak mültecilerin kış aylarında karşılaştıkları zorluklar hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Protestan Kilisesi, Ermeni Resuli Kilisesi, Süryani Kadim Kilisesi ve Katolik Kilisesi’nden gelen temsilciler farklı dillerde Kutsal Kitap’ta yer alan Yeşaya, Mezmurlar, 1. Yuhanna ve Yuhanna gibi bölümlerden ayetler okudular. Daha sonra tüm katılımcılar kokteyl için salona davet edildi.

15 Ocak Pazar günü ise “Yaşayanlar artık kendileri için yaşamasınlar” konulu dua zamanı Pastör Engin Yıldırım’ın herkesi kapıda karşıladığı Tarlabaşı Angilikan Kilisesi’nde yapıldı.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca hem açılış duasına, hem de Pazar akşamı yapılan duaya katıldı.

Diğer dua günleri ise, 16 Ocak Pazartesi Aynalıçeşme Alman Evanjelik Kilisesi’nde, 17 Ocak Salı Osmanbey Bible House  Immanuel Kilisesi’nde, 18 Ocak Çarşamba Kuruçeşme Yerevman Surp Haç Ermeni Kilisesi’nde, 19 Ocak Perşembe Tarlabaşı Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde, 20 Ocak Cuma Beyoğlu Dutch Şapel’de ve kapanış ise 21 Ocak Cumartesi  günü St. Esprit Katedrali’nde yapılacak.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi