28 Mart 2024 Perşembe

Birlik ve Barış Çağırısı

Moskova’da gerçekleşen üçüncü uluslararası “Din ve Barış” konferans katılımcıları ‘’ahlaki değerlere karşı küçümseyen tavrın’’ ortaya çıkmaması için siyasi ve inanç farklılıklarını terk etme çağrısında bulundular.
Konferansın ana teması, modern dünyada inancın rolünü tartışmaktı. İnanç temsilcileri Orta Doğu’daki durum ve bölgedeki yardım faaliyetleri, barışı sağlama olasılığı ve geleneksel değerlerin korunmasına ilişkin görüşmeler yaptılar.
Moskova Patrikhanesi Büyükşehir Kilisesi Dış İlişkiler Dairesi başkanı Hilarion (Alpheus), dünyadaki çatışmaların ana kaynaklarının Ortadoğu ve Ukrayna olduğuna inandığını söyledi. Bunun üzerine “Hristiyanların Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki uğradığı soykırımlar dışında militanlar 2.000 seneyi aşkın süredir yaşadıkları topraklardan Hristiyanları atmak için elinden geleni yapıyor.”dedi. “Bu durumda şuan en önemli olan nokta tüm inançlar arasında bir barış çabası koordine edilmeli.” sözlerini de ekledi.
Rusya Yahudi Toplulukları Federasyonu temsilcisi Andrei Glotser, “Amacımız – , bütün inançların temsilcileri arasına iyilik ve adaletin yanı sıra ideal bir barış arzusu getirmek” olduğunu belirtti.
Konferansta, hoşgörüsüzlük ve nefret fikirlerinin yayılmasına karşı mücadele etmek başlıca alınması gereken önlemlerden biri, buna bir çözüm olarak bu konuların ağırlıklı olarak gençlere empoze edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.
Rus Katolikler aynı zamanda bu büyük sorun için eğitim çalışmaları ve diğer inançlarla iletişimi devam ettrmek için konferanslar düzenliyorlar. Rusya Rev. Igor Kovalevsky Katolik Piskoposlar Konferansı Genel Sekreteri, “Ne olursa olsun, dini farklılıklarımız yanı sıra herkes tarafından paylaşılan ortak dini değerleri vurgulamalıyız.” dedi.
Konferansın asıl amacı farklı inançların ortak noktalarını ortaya atıp, dinler arası barış için neler yapılabileceğini tartışmaktı. Din liderlerinin her biri kendi fikrini ortaya attı, bundan sonra halka da dinler arasında barış duygusu empoze edilebilmesi için çalışmalar başlatılacak.
Kaynak: http://ria.ru/religion/20151029/1310299401.html
Çeviren: Olga Daşcinscaia

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi