25 Nisan 2024 Perşembe

Bisiklet kullanmak ömrü uzatıyor

Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli bisiklet kullananlar, 
kullanmayanlara göre 6 ay daha uzun yaşıyor

bisikletli rekor

Hollanda’nın Utrecht Üniversitesi’nde konuyla ilgili yapılan bir araştırma, düzenli olarak bisikletkullananların bisiklete binmeyenlere oranla daha fazla yaşama şansına sahip olduklarını ortaya koydu.

İstatistiklere göre Hollandalıların haftada ortalama 75 dakika bisiklete bindiklerine yer verilen araştırmada, ülkedeki yaşam süresi göz önüne alındığında bunun insanların ömrünü bisiklete binmeyenlere oranla toplamda yaklaşık 6 ay kadar uzattığı kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü ve Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu verilerinin yanı sıra 50 bin kişiyle yapılan anket sonucuna dayandırılan araştırmada, ülkede yılda yaklaşık 11 bin kişi bisiklet kullanımından dolayı daha uzun yaşama şansı yakalıyor.

Bisiklet kullanmanın sağlığa katkısının bilindiğini ama bunun sayısal olarak ilk kez tespit edildiğini belirten araştırmacılar, elde edilen verilerden sonra bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve alt yapının geliştirilmesi konularına daha çok ağırlık verilmesi gerektiği düşüncesini dile getirdi.

Dünyada bisikletin en fazla kullanıldığı ülkeler arasında yer alan 16 milyon nüfuslu Hollanda’da yaklaşık 18 milyon bisiklet bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi