18 Nisan 2024 Perşembe

“Biz Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler el ele tutuşarak bu tehditten kurtulacağız”

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da geçen hafta sonu düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 2 kişi anıldı.

Krudttönden Kültürevi önünde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen törende, saldırılarda ölen Finn Nörregaard ve Dan Uzan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, törende yaptığı konuşmada, “Biz Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler omuz omuza, el ele tutuşarak ve beraber bu tehditten kurtulacağız” dedi.

”Biz, bütün Danimarkalılar birlik olacağız” diyen Schmidt, bütün dünyaya desteklerinden dolayı İngilizce ve Fransızca teşekkür etti.

Fransa’nın Kopenhag Büyükelçisi Francois Zimeray da Danimarka polisinin fedakarlıkları sayesinde hayatının kurtulduğunu ifade etti.

Danimarka Yahudilerinin lidedanimarkari Dan Rosenberg Asmussen ise hayatını kaybeden Yahudi Dan Uzan’ın acısını paylaşan herkese teşekkür etti.

Asmussen, Müslümanlarla hiçbir sorunları olmadığını belirterek, ”Bana son günlerde Müslümanlarla olan ilişkilerimiz hakkında sorular geliyor. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki Müslüman örgüt ve derneklerle çok iyi ilişkimiz var. Terör eyleminin olduğu günden beri desteklerini bize sundular. Yahudi, Hristiyan ve Müslümanlar olarak dayanışma halinde olmamız gerek” diye konuştu.

Danimarka Polis Teşkilatı Başkanı Claus Oxfeldt de yaralanan polislerle gurur duyduğunu ifade ederek, son günlerde öz veriyle çalışan bütün emniyet güçlerine teşekkür etti.

Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Oxfeldt, kalabalığa hitaben, “Tepkileriniz olacak ancak aşırı tepki vermemek konusunda lütfen dikkatli olun, hepimiz burada olmalıyız, hepimiz birbirimize yardımcı olmalıyız. Bunu karşılıklı güven ve saygı hissiyle yapabiliriz” dedi.

Danimarkalı sanatçıların da katıldığı anma töreninde, Kopenhag’da oturan Türk sanatçı Fuat Talay bağlamasıyla İsveççe ve Kürtçe parçalar seslendirdi.

Kopenhag’da geçen cumartesi günü karikatürist Lars Vilks’in organize ettiği toplantının yapıldığı yere ve aynı gece yerel saatle 01.00 sıralarında bir sinagoga düzenlenen iki ayrı saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, 5 polis yaralanmıştı. Danimarka polisi, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi