25 Nisan 2024 Perşembe

“Bizans Noel Şarkıları Konserine” Yoğun İlgi!

“Vlahos Grubu” ve İstanbul “Dimitrie Cantemeri” Romen Kültür Merkezi tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Sent Antun Bazilikası’nda  “Bizans Noel Şarkıları Konseri” verildi. İstanbul Sent Antuan Katolik Bazilikası ve Türkiye’deki Hristiyan Ortodoks Cemaati tarafından düzenlenen dinletide Bizans dini ilahileri, Noel ilahileri ve Romen şarkılarından oluşan dinletilere yer verildi.

2 Aralık 2017 tarihinde saat 20:00’de başlayan konserde ilginin yoğun olduğu yaklaşık 400 kişinin konsere katılım gösterdiği görüldü. Bazilika sıraları dolup taşarken, oturulacak yer takviyesi için sıraların yanına sandalye takviyesi yapıldı. Ancak girişte kalan katılımcılar konserin büyük bir kısımını ayakta dinledi.

Katılımcılar Mest Oldu

Akşam “Vlahos Grubu” ile ilgili tanıtım konuşması ile başladı; grubun Koro Şefi aynı zamanda Papaz Dimutru Gabor tarafından kurulduğu, Romanya’dan gelen grubun dinletide Bizans Dini ilahileri, Noel ilahileri ve Romen şarkıları seslendireceği bildirildi. Grubun mensuplarının Bükreş Üniversitesi mezunları oldukları, çok deneyimli müzisyen ve teologlardan oluştuklarına dikkat çekildi. Aynı zamanda grubun Yunanistan ve Bulgaristan’da da dinletiler verdiğine yer verildi. Konserin Romen Kültür Merkezi tarafından ve İstanbul’da yer alan Romen Ortodoks Cemiyeti tarafından organize edildiği ifade edildi. Son olarak Romanya Milli Günü vesilesiyle 5 Aralık Salı günü bir dinletilerinin daha olacağı duyuruldu.

Papaz Dumitru Gabor’un koro şefliğin yaptığı “Vlahos Grubu” alkışlar eşliğinde giriş yaparak altarın önünde yerini aldı. Grup ardı ardına Bizans dini müziği, Noel ilahileri ve Romen şarkıları ile katılımcıları mest etti. Her dinletinin ardından katılımcılar alkışları ile beğenilerini ifade etti. Grup sözlü dinletiye ek olarak, tef ve gitar gibi enstrümantal müzik aletlerine de yer verdi.

Birçok Ortodoks Ruhani’ninde hazır bulunduğu dinletide sonlara doğru,  Katolik ve Ortodoks Ruhanilerin katılımlarıyla kısa bir dinleti resitali sunuldu. Dinletinin bitmesinin ardından “Vlahos Grubu”, Katolik Ruhaniler, Ortodoks Ruhaniler ve hayranlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Son olarak “Vlahos Grubu” 3 Aralık 2017 Pazar günü saat 12:00’de İstanbul Aya Pareskivi Kilisesi’nde de bir dinleti sundu. (SAT-7 TÜRK /K)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi