26 Nisan 2024 Cuma

“Bizler Birlik Olup Mültecilere Yardım Etmeliyiz!”

Yunanistan’da bulunan Yunanistan Evanjelik Kilisesi, yaklaşık 20 senedir, ülkesini savaş nedeniyle terk etmek zorunda kalan insanlara yardım sağlıyor. Günümüzde Yunanistan Evanjelik Kilisesi, İdomeni Mülteci Kampı’nda bulunan yaklaşık 5 bin kişiye giyecek, yiyecek ve ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yunanistan Evanjelik Kilisesi, “Kiliseler politikacıların arkasına saklanmak yerine mülteci krizine tepki olarak birlik olmalı ve herkese bu konuda örnek olmalılar.” açıklamasında bulundu.

Yunanistan Evanjelik Kilisesi önderi Dimitris Baukish, “Bizler sadece Tanrı’ya  ibadet etmekle kalamayız, etrafımızda yardıma muhtaç olanlara el uzatmadan yapamayız. Çünkü Tanrı bizleri bırakmadı, aksine gelip kurtardı. Hristiyanlar mültecilere acır gözüyle bakmak yerine onlara kardeşlerine davrandıkları gibi davranmalılar.” dedi.

Dimitris Baukish, Bazı insanlar kendi zamanını, parasını ve gücünü mültecilere yardım edebilmek adına harcıyor. Mülteciler ülkelerini kendi rızasıyla terk etmedi, bu yüzden bizlere düşen, onları toplumdan ayırmamak ve gereken yardımları sağlamak.” diye konuştu.

Baukish sözlerini, “Kampta yaşayan yardıma muhtaç insanların arasında çok yetenekli ressamlar ve el işçileri var, onlar toplumumuzu zenginleştiren kişiler. Bizler birlik olup bu insanlara yardım etmeliyiz!” diyerek bitirdi.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi