25 Nisan 2024 Perşembe

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’dan Musul açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak’ın Musul kentindeki Hristiyanların, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün tehditleri nedeniyle göç etmek zorunda bırakılmasını ve azınlıklara karşı işkence uygulamalarını kınadı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamada, IŞİD ve bağlı grupların azınlıklara karşı sistemli işkence uyguladığı, vergi vermeleri ya da Musul’u terk etmeleri aksi halde öldürülecekleri şeklinde tehdit edildikleri belirtildi.

Aynı şekilde Türkmen, Yezidi ve diğer azınlıkların da tehdit edildiği vurgulanan açıklamada, “Genel Sekreter Ban Ki-mun, din ve etnik farklılıklar nedeniyle sivil halka sistemli saldırıda bulunmanın insanlığa karşı suç olduğuna ve faillerinin adalet önüne çıkarılması gerektiğine işaret ediyor” ifadesine yer verildi.

Ban’ın Irak’ta tüm taraflardan uluslararası hukuka uymalarını istediği belirtilen açıklamada, BM’nin Irak hükümeti ve halkına destek ve yardımlarını sürdüreceği vurgulandı.

IŞİD, geçen cuma günü dağıttığı bildiride, Hristiyanlara, Musul’u terk etmeleri için dün öğleye kadar süre vermiş, Musul’da kalabilmesi için “Müslüman olmaları veban kimunya cizye vermeleri” şartlarını öne sürmüştü.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi