25 Nisan 2024 Perşembe

Boko Haram’dan yeni saldırı: 24 Ölü

Boko-HaramKuzey Nijerya’da bulunan Kolori ve Ba’ana İmam köylerine Boko Haram terör örgütünden olduğu düşünülen iki kişi tarafından at üzerinde ateş açarak saldırdı. Saldırıda en az 24 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin 17’si Kolori’den ve 7’si de Ba’ana İmam’dan.
At sırtında saldırmak Boko Haram için alışılmadık bir saldırı, fakat yetkililer Boko Haram tarafından yapıldığına inanıyorlar.
İsimsiz bir ordu kaynağına göre; Biu kentine kaçan saldırı mağdurları, yetkililere ulaşamadıklarını ve saldırıların olduğu bölgede telefon santrallerinin çok zayıf olduğunu belirttiler.

Muhammadu Buhari’nin Nijerya Başkanlığı’na geldiğinden beri 700’den fazla insan Boko Haram tarafından öldürüldü. 2009’dan beri Boko Haram ayaklanmaları yaklaşık 1 buçuk milyon kişiyi yerinden etti. Buhari, Boko Haram örgütü saldırılarını bitireceğine söz verdi ve bununla alakalı ordunun çalıştığını belirtti.
Adı yerel dilde “Batılı tarzda eğitim yasaktır” anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi Nijerya’da 2000’li yılların başından beri faaliyette bulunuyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf’un gözaltındayken ölmesinin ardından, 2009’da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti. (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi