20 Nisan 2024 Cumartesi

Bornova Kilisesi’nde Assisili Aziz Fransua ve Meryem’in Kutsal Adı Bayramı Kutlaması

İzmir’in Bornova ilçesindeki kilisede hem Fransisken cemaatinin kurucusu Assisili Aziz Fransua’nın hem de kiliseye adını veren Meryem’in Kutsal Adı bayramı 4 Ekim 2020 tarihinde İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Lorenzo Piretto tarafından yönetilen ayinle kutlandı.

Bornova Kilisesi’nin Başrahibi Peder Apollinaire Bahinde ile İzmir Kilisesi Genel Vikeri Peder Gabriel Ferone de ayine eşlik etti ve kilisenin diğer fransisken rahipleri Pascal ve Felianus katıldılar.

Sirak Kitabı’ndan sözler ve Aziz Pavlus’un Galatyalılar’a Mektubu’ndan sözler okunduktan sonra Diyakon Nikola, İncil’in Matta Kitabı’nın 11. bölümünden sözler okudu.

Ardından Monsenyör Piretto verdiği vaazında “Bugün Hristiyan topluluğu arasında çok önemli iki bayramı sevinçle kutluyoruz. Biri, bu Bornova kilisesine adını veren, Meryem’in Mübarek Adı’nın Bayramı; diğeri, 4 Ekim Aziz Fransua Bayramı Meryem’in adı Hristiyanlar tarafından çok sevilir, ayrıca Müslümanlar da sever: Biz Hristiyanlar için Meryem, Allah’ın Annesi’dir; Müslümanlar için ise, İsa Peygamber’in Annesi’dir.

Fransua, çok eğlence düşkünü ve kaygısız bir hayattan tövbe edip İsa’ya döndü. İncil’in sözlerine harfiyen uydu ve hayatını Yoksul İsa’ya benzer kıldı, Peder Allah’ın isteğine kendisini emanet ederek yaşadı.

Fransua herkesi, Allah’ın evlatları ve birbirlerinin kardeşi olmayı hissetmeye çağırır. Bu nedenle, gerçek ve karşılıklı bir sevgi örneği göstersinler diye Fransisken kardeşliğini kurdu. Rab’bin iyiliği karşısında Fransua’nın imanda bakış açısı, tüm yaratılışı tek bir aile olarak görmesini sağladı. Tüm yaratılanlar, Rab’bin sevgisinin ürünüdür.

Canlı ve cansız varlıklar uyum ve karşılıklı saygı içinde yaşamalıdırlar. Öyleyse tüm yaratılışa saygı göstermek ve onu korumaya bir davet vardır. Aziz Fransua ve Kardeşleri’nin “Barış ve İyilik” sloganı ve selamı, bizim dünyamız için de canlı bir mesajdır” dedi.

Afrikalı koro bayrama renk katarken, ayinden sonra kilisenin bahçesinde tüm katılımcılara yemek verildi.

(SAT-7 TÜRK/İzmir – Nathalie Ritzmann)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi