25 Nisan 2024 Perşembe

Bosna Hersek’te Sırp Ortodoks Kilisesi Tedirgin Durumda

Bölge sakinleri son zamanlarda Bosna Hersek’in Dobrič köyündeki Sırp Ortodoks Kilisesi’nde görülen tehdit mesajları ve Nazi sembolleri nedeniyle tedirgin durumda.

İsa Mesih’in Dirilişi Kilisesi’nde ve Ortodoks mezarlığının etrafındaki çitin üzerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından grafitiyle çizilmiş Nazi sembolleri görülürken, ‘Bütün bunlar sizi bekliyor’ tehdit mesajı endişeye neden oldu.

Peder Nebojša Radić olayı güvenlik güçlerine bildirdi ve yazıların bölge sakinlerini ciddi şekilde korkutup üzdüğünü belirtti. Peder Radić, ‘‘Bu korkunç bir vandalizm. Polisin sorumluları bulmasını, gerekli cezayı vermesini ve yetkililerin bu durumu kınamasını bekliyorum’’ dedi.

Çoğunluğun Hırvat olduğu Dobrič köyünde 40 Sırp yaşıyor. Sırplar komşularıyla ilişkilerinin iyi olduğunu, ancak tehditler nedeniyle endişeli olduklarını belirtti.

Haziran 2018’de ise Visoko kasabasındaki bir Ortodoks Kilisesi ateşe verilmiş ve ciddi şekilde hasar görmüştü. (orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi