18 Nisan 2024 Perşembe

Brezilya Kilisesi, Barış Kampanyası Başlattı

Brezilya Episkoposları Ulusal Konferansı (CNBB) ve Caritas Brezilya ‘SOS Mozambik: Cabo Delgado barış istiyor’ kampanyasını başlattı.

Mgr. Walmor Oliveira de Azevedo

Belo Horizonte Başepiskoposu ve CNBB Başkanı Mgr. Walmor Oliveira de Azevedo, Mozambik’i özellikle de Cabo Delgado bölgesini harap eden terör saldırıları karşısında, ‘‘Hepimiz kardeşiz ve insanlığın bir parçasıyız. Bu nedenle mesafeler, gelenekler ve farklılıklar kayıtsızlığı haklı gösteremez. Herkesi acı çeken kardeşlerimize yardım etmeye davet ediyoruz’’ ifadelerinde bulundu. 

Amaç, Brezilya toplumunda ve özellikle Hristiyan cemaatinde farkındalık yaratmak. Toplanan bağışlar, Cabo Delgado bölgesine gönderilecek ve şiddet nedeniyle köylerinden kaçan, barınak ve barış arayışı içinde olan binlerce aileye yardıma dönüştürülecek. 

Üç yıl boyunca Mozambik’teki Cabo Delgado bölgesi, savaşın yıkıcı etkilerine maruz kaldı ve yaklaşık 500 bin kişi daha güvenli yer bulma arayışıyla köylerini terk etti. Kadınlar, erkekler, çocuklar ve yaşlılar korku içinde kaçarken uzun mesafeleri yürüyerek veya tekneyle aşmaya çalışıyorlar. Cabo Delgado’daki şiddet olaylarında yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti. 

Pemba Episkoposluğunda hizmet veren ve 20 yıldır Mozambik’te yaşayan Başepiskopos Monsenyör Luiz Fernando Lisboa yerel ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için Caritas ile birlikte çalışıyor. Mgr. Luiz Fernando kampanya videosunda, ‘‘Bu çok zor bir durum ve insani bir kriz. Bundan dolayı uluslararası kuruluşlardan ve Mozambik toplumundan yardım ve dayanışma rica ediyoruz’’ dedi.

Bağış kampanyası, CNBB ve Caritas Brezilya’nın sosyal ağları aracılığıyla 31 Ocak 2021’e kadar devam edecek. (Fides.org)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi