20 Nisan 2024 Cumartesi

Brezilya seçimlerinde Evanjelik Hristiyan Marina Silva, merkez sağın adayını destekliyor

Brezilya’da devlet başkanı seçiminin ilk turunda üçüncü olan Evanjelik Hristiyan aday Marina Silva, ikinci turda merkez sağın adayı Aécio Neves destekleyeceğini açıkladı.

Silva, Neves’in, parti programına eski Çevre Bakanı’nın önerilerini dahil etmeyi kabul ettiğini beyan eden açık mektup yayınlamasından bir gün sonra, ikinci turda Neves’i “destekleyeceğini ve merkez sağın adayına oy vereceğini” bildirdi.

Sözkonusu öneriler arasında, çevre, yerli hakları, tarım reformu, idareci pozisyonlarına yeniden seçilmeye son verilmesi maddeleri yer alıyordu.

Brezilya’da 5 Ekim’de yapılan seçimde, Devlet Başkanı Dilma Rousseff oyların yüzde 41’ini, ikinci turda rakibi olacak Aecio Neves ise yüzde 33,8’ini almıştı. Seçimin favorilerinden, Sosyalist Parti’nin adayı ve eski Çevre Bakanı Marina Silva’nın aldığı oyların oranı ise yüzde 21 olmuştu.

Kendisini Evangelik Hristiyan olarak tanımlayan Marina Silva, çevreci kimliğiyle siyaset sahnesine yükselmiş ve İşçi Partisi’nin, Lula döneminde çevre bakanlığı görevini üstlenmişti.

Marina Silva, kendi Sürdürülebir Ağ partisini, devlet başkanı seçimine kayıt ettirememesi üzerine, Brezilya Sosyalist Parti’nin 13 Ağustos’ta uçak kazasında hayatını kaybeden adayı Eduardo Campos’un yerini almayı kabul etmişti. marina silva2Brezilya’da devlet başkanı seçiminin ikinci turu 26 Ekim’de yapılacak.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi