25 Nisan 2024 Perşembe

Brezilya’daki Kurtarıcı İsa Anıtı’nın Kopyası İnşa Edildi

Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan 40 metrelik Kurtarıcı İsa heykelinin 12 metrelik bir kopyası Ukrayna’nın Lviv şehrinde inşa edildi.

İsa Mesih heykelinin bir kopyasını oluşturma fikrinin sahibi Igor Kisak, heykelin masraflarını herhangi bir kuruma bağlı olmaksızın yaptırıldığını belirtti.

Igor Kisak, bölge düzenlemelerinin ve kaidenin dekorasyonundan sonra heykelin büyük bir tören ile açılışı gerçekleşecek.

Igor Kisak, bu fikrin uygulanması ne kadara mal olduğu açıklamayı reddetti.

Igor Kisak: “Kiliseye para bağışladığımda, bunu anonim olarak yapıyorum, dolayısıyla bu konuda ne kadar harcadığımı da açıklamak istemiyorum. Brezilya’daki İsa heykelini TRUSKAVETS’de de yapmak çocukluğumdan beri aklımdaydı. Bence bu heykel, bütün Hıristiyanları birleştirecek ve barış getirecektir” açıklamasında bulundu.

Heykelin yapımı Ekim 2017’de tamamlandı ancak şimdiye kadar resmi bir açılışı gerçekleşmedi. İlkbaharda, Truskavets yetkilileri 12 metrelik heykelin kurulacağı bölge üzerinde yol çalışmalarını başlattı.

Igor Kisak İsa heykelinin açılışını bölgedeki yol çalışmaları biter bitmez, yani 2018 yılının sonunda yapmayı planlıyor.(cnl.news/OD)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi