24 Nisan 2024 Çarşamba

Brüksel’deki Seminerde Hristiyan Kültür Mirasının Korunmasının Önemine Dikkat Çekildi!

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de geçtiğimiz günlerde ‘Kültürel Mirasın Maddi ve Manevi Farkındalığı’ artırmanın önemine dikkat çekilen seminerde Avrupa için Hristiyan Kültür Mirasının korunmasının önemine dikkat çekildi.

Kıbrıs Kilisesinin Avrupa Birliği Temsilciliği tarafından yayımlanan basın toplantısında, seminerin AB Ortodoks Kiliseleri Temsilcileri Komitesi’nin (CROCEU) ev sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu’nda ki Avrupa Halkın Partisi (EPP) Dinler ve Kültürler Arası Diyalog Çalışma Grubu’nun ortak çalışmasıyla düzenlendiği açıklandı.

Açıklamada, seminere Ekümenik Patrikhanesi, Moskova Patrikhanesi, Romanya Patrikhanesi, Bulgaristan Patrikhanesi, Kıbrıs Kilisesi ve Yunanistan Kilisesi temsilcileri, AP üyeleri ve yetkili mercileri, akademisyenler, diplomatlar ve Brüksel’deki inanç kuruluşlarının temsilcileri riyaset etti.

Seminer ‘Avrupa Kültür Mirasını yaşatma kapsamında anıtların korunması’ ve ‘Eğitim Yoluyla Hristiyan Mirasının Ruhsal Yönleri’ başlığı altında iki oturumda görüşüldü.

Ayrıca açıklamada, CROCEU Başkanı, Başrahip Aimilianos Bogiannou tarafından kararların açıklandığı seminerde ek olarak sunumlar ve görüşmeler yapıldığı, iç karartan yönlerinin ortaya serildiği Hristiyan Kültürel Mirası konusunun karmaşık olduğu ifade edildi. Kültürel mirasın maddi ve manevi farkındalığı yükselmesinin öneminin görüşüldüğü de kaydedildi.

Ortodoks Kilisesi, Avrupa’da ve dünya genelinde kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasında konusunda ısrarlı olduğunu bir kez daha teyit etti. (ab/ k-e)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi