25 Nisan 2024 Perşembe

Burkina Faso’da Baskı ve Saldırılar Devam Ediyor

Burkina Faso’dan bir din adamı, Hristiyanlara yönelik ölümcül saldırılar, katı kıyafet kuralları ve dini baskılar dâhil olmak üzere ülkedeki terör faaliyetlerini kınadı.

Burkina Faso’nun merkezindeki Tenkodogo episkoposluğundaki ilahiyat okulunun rektörü Peder Honoré Quedraogo, Aid to the Church in Need (ACN) ile yaptığı röportajda, insanların endişe içinde yaşadığını belirtti. Peder Quedraogo, ‘‘İnsanlar kendilerini güvende hissetmiyor. Saldırganlar halkı katı dini kurallara uymaya zorluyor. Erkekler uzun pantolonlar giymeye zorlanıyor. Sakallarını tıraş etmeleri yasak ve kadınların saçlarını örtmesi gerekiyor. Batı tarzı eğitim yasaklanıyor ve çocuklar dini eğitim merkezlerine yönlendiriliyor. Kiliselerde çan çalınması yasaklandı’’ açıklamalarında bulundu.

Yarbay Paul-Henri Damiba, yolsuzluk ve terörle mücadele edeceğine söz vererek Devlet Başkanı oldu, ancak peder bunun gerilimi daha da kötüleştirdiğini söyledi. Peder Quedraogo, ‘‘Teröristlerle mücadele etmek istediğini yüksek sesle ilan ederek, onlara meydan okuyormuş gibi görünüyordu. Ancak sonuç olarak her zamankinden daha fazla saldırıya uğradık. Bu bir tesadüf mü yoksa sonuç mu? Şimdilik kimse emin değil. Nüfusun en az yüzde 60’ı işsiz. Bu yüzden birilerini öldürmeleri için para teklif edildiğinde kabul ediyorlar’’ dedi.  

Open Doors’a göre, Burkina Faso hükümeti özellikle silahlı gruplar tarafından ele geçirilen ülkenin doğusunda çok etkisiz kalıyor. Radikal gruplar, yüzlerce kilisenin kapanmasına ve bir milyondan fazla kişinin ülke içinde yerinden edilmesine neden oldu. Tenkodogo bölgesinde bazı kiliseler hizmete kapandı, ancak radyo istasyonu aracılığıyla dua ve ayin yayınlanıyor. 

Peder Quedraogo, ‘‘Cemaatim geceleri barış için dua ediyor. Bu acı durum ülkedeki Hristiyanların imanını güçlendirdi. Bazıları şehit oldu, inancından vazgeçmektense ölmeyi tercih etti. Bizi kurtaracak olan şey, iman ve duadır, silahlar değil. Bu saldırılar şeytanın işi, bu nedenle bize sadece Tanrı yardım edebilir’’ dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi