3 Mayıs 2024 Cuma

Büyük Felaketin Yıldönümünde Anma Ayinleri Gerçekleştirilecek

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin yıldönümü münasebeti ile anma programları düzenledi. Anma Programına, Antakya Patrikhanesi’nden gelecek olan Episkopos Seyidne Arsenyos Dahdal’da iştirak edecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Deprem Felaketinin yıldönümü münasebetiyle, depremde en çok zarar gören Hatay genelinde çeşitli etkinliklerle anma programı gerçekleştirilecek. Bu anlamda, İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu da bir dizi etkinlikler gerçekleştirecek. Patrik 10. Yuhanna’nın temsilcisi olarak Hatay Bölgesine gelen Episkopos Seyidne Arsenyos Dahdal da bu programlara eşlik edecek.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde yapılacak kutsal ayin ve anma programı ile Episkopos Dahdal’ın Hatay programı da belli oldu.

Kutsal Ayine ve yaşanan depremde vefat edenler için yapılacak Anma Törenine katılacak olan Episkopos Seyidne Arsenyos Dahdal Cuma günü (bugün) saat 17.00’de İskenderun’da olacak. Saat 17.00’de Aziz Corç Kilisesinde akşam şükür duasına katılacak olan Dahdal, şükür duasının sonunda saat 17.30 gibi cemaat üyeleri ile buluşacak ve sohbet edecek.

Mezarlık Ziyareti Gerçekleştirilecek

Anma Törenleri Cumartesi günü başlayacak. 3 Şubat Cumartesi günü sabah 09.00 ila 11.00 saatleri arasında Kutsal Ayin yapılacak ve depremde vefat edenler için Anma Töreni gerçekleştirilecek. 12.00 ila 13.00 saatleri arasında felakette vefat edenler için “Taziye” Kabulü olacak ve ardından 13.30 gibi cemaatin de katılımıyla öğle yemeği yenecek. Saat 14.30’da ise Mezarlığa çıkılarak Kabristanlar ziyaret edilecek.

Anma Etkinlikleri 4 Şubat Pazar günü 09.00 ila 11.00 saatleri arasındaki Kutsal Pazar ayini ile devam edecek.

6 Şubat’a Özel Anma Ayini ve Taziye Kabulü

Depremin yaşandığı tarih olan 6 Şubat Salı günü ise yine ayin ve anma töreni gerçekleştirilecek. Sabah saat 09.00’da başlayacak olan ayin 11.00’e kadar sürecek. Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesinde icra edilecek kutsal ayinde depremde tüm vefat edenler için Anma Töreni gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de de Kilise Salonunda Taziyeler kabul edilecek. Taziye kabulüne İskenderun Kaymakamı, Belediye Başkanı ve diğer protokol üyelerinin de katılması bekleniyor.

Taziye kabulünün ardından 13.30’da cemaat üyeleriyle birlikte kahvaltı yapılacak, 14.30’da da yine mezarlık ziyareti gerçekleştirilecek. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi