23 Nisan 2024 Salı

Canlı Yayında Bir Saldırgan Pompalı Tüfekle Kiliseyi Bastı

Bireysel silahlanmanın sık sık tartışıldığı ABD’nin Teksas eyaletinde dün gece yine silahlı saldırı meydana geldi. Fort Worth civarındaki bir kiliseyi basan saldırgan etrafa ateş açtı. Bir kişi yaşamını yitirirken, bir kişi yoğun bakıma kaldırıldı. Saldırganı ise kiliseye gidenler vurarak öldürdü.

Bireysel silahlanmanın sık sık tartışma konusu olduğu Teksas’ta dün gece West Freeway Katolik Kilisesi’nde düzenlenen ayin sırasında kapüşonlu bir saldırgan elindeki pompalı tüfekle dehşet saçtı. Aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu 100’den fazla insan panik içinde saklanmaya çalıştı.

Bir anda iki kişiyi vuran ve kilise cemaati içinde panik yaratan saldırgan dikkatsizliğinin ve kilise cemaatinin keskin nişancılığının kurbanı oldu. Pompalı tüfeğin patlamasının ardından silahlarına sarılan çok sayıda insan adamın üzerine çullandı.

Kilisenin arka tarafındaki bir adam tek atışla saldırganı vurmayı başardı. Yere düşen saldırganın etrafını saran kadın ve erkekler kilise içinde düzeni sağlamayı başardı.

İki Ölü, Bir Ağır Yaralı, İki Hafif Yaralı

Kilise yönetimi bu yılki ayinlerini YouTube üzerinden canlı yayınla internet kullanıcılarına açarken saldırı anları da anbean kaydedildi. Yetkililer saldırganın ölü ele geçirildiğini ve bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yerel makamlar ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir diğer kişinin ise tedavisinin devam ettiğini duyurdu. Yetkililer saklanmak için kendilerini yere atan iki kişinin de hafif yaralı olarak hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Ruhsatlı Gönüllülerden Oluşan ‘Kilise Güvenlik Ekibi’

Kilisenin pastörlerinden Jack Cummings, Amerikan New York Times gazetesine, saldırganın birden “kilisenin güvenlik ekibinin” dikkatini üzerine çektiğini, güvenlik ekibinin kilise cematindeki gönüllülerden oluştuğunu söyledi: “Kiliseye üye olan ve ateşli silah taşıma ruhsatı olan kişilerden oluşan güvenlik ekibi, bugün birçok hayat kurtardı. Onlar olmasaydı bu olay bir katliama dönüşebilirdi.”

Teksas Kamu Güvenliği Birimi’nin Bölgesel Direktörü Jeoff Williams, “Bu trajik bir durumdu ve neyse ki kahraman insanlar oradaydı. Çok sayıda insanı kurtardılar” dedi. Dallas Polis Departmanı Şefi Renee Hall ise saldırıyı “Korkunç bir şiddet olayı” olarak duyurdu ve ekledi: “İbadet mekanları kutsal olmalı. Hızla harekete geçerek saldırganı durduran ve daha fazla ölüme engel olan kilise üyelerine minnettarım.” (Sözcü/alaturkaonline)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi