28 Mart 2024 Perşembe

Çeçenistan’da Ortodoks Kilisesine Saldırı: 7 ölü, 2 yaralı

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de bir kiliseye düzenlenen terör saldırısında 2’si polis 1’i sivil 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırıyı düzenleyen 4 kişinin de ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de Başmelek Mikail Kilisesi’ne 4 teröristin gerçekleştirdiği saldırı sırasında 2 polis görevlisi ve kilisede bulunan bir sivil yaşamını yitirdi.

Çeçenistan emniyet teşkilatından bir kaynak, Sputnik‘e verdiği demeçte, “Bir grup militan Grozni’deki Aziz Mikail Kilisesi’ne girme teşebbüsünde bulundu. Saldırganları etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen operasyon sırasında 2 polis görevlisi yaşamını yitirdi. Bu kişiler Çeçenistan’da görevli olarak bulunuyordu. Ayrıca kiliseye gelen bir sivil de yaşamını yitirdi” diye konuştu.

Aziz Mikail Kilisesi Pederi Sergiy, ibadet sırasından kilisenin dışından “Allahu Ekber” seslerini duyduklarını söyledi. Rus haber ajansıyla yaptığı röportajda, kilisede bulunanların hemen kapıları kapattıklarını ve saldırganların içeriye girmelerini önlemeye çalıştıklarını belirtti.

Operasyon sırasında 2 polis görevlisinin de yaralandığı kaydedildi. Yetkili, tüm saldırganların öldürüldüğünü ifade etti.

Çeçen lider Ramazan Kadirov, konuya ilişkin açıklamasında 4 teröristin ayin için gelen sivilleri rehin almak amacıyla Grozni’nin merkezinde bulunan Aziz Mikail Kilisesi’ne girmeye çalıştığını belirtti. Bu arada Rusya Soruşturma Komitesi’nin Grozni’de bulunan Aziz Mikail Kilisesi’ndeki insanlara yapılan saldırıyla ilgili ceza davası açtığı öğrenildi. Komite saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini de doğruladı.

Rus Kommersant gazetesinin teröristlerin faaliyetleriyle ilgili istihbarat toplayan ABD merkezli Site İstihbarat Grubu’na (Site Intelligence Group) dayandırdığı haberinde, Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de dün Başmelek Mikail Kilisesi’ni hedef alan terör saldırısını IŞİD’in üstlendiğini bildirdi.

Patrik Kirill’den Saldırıda Ölenler İçin Dua 

Rus Ortodoks Kiliseleri Patriği Kirill, basın mensuplarına yönelik açıklamasında, “Çeçenistan Cumhuriyeti’nin başkentinde dün Başmelek Mikail Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırı haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Akşam ayininde silahlı çete üyelerinin saldırısı sonucunda insanlar öldü ve yaralandı. Bu trajedinin etkilediği herkese derin başsağlığı dileklerimi ve samimi üzüntülerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Tanrı’ya inançla hiçbir ilgisi olmayan teröristlerin bu insanlık dışı ve utanmazca eylemi, bölgedeki dinler arasında böylesine değerli barış ve uyumu bozmayı, sakinleri arasında nifak ve korku yaratmayı amaçlıyordu” ifadelerine yer verildi.

Patrik Kirill ayrıca hayatlarının pahasına insanları savunan ve saldırganlara gerekli karşılığı veren polis görevlilerinin kahramanlıklarını ve cesaretlerini takdirle övdü.

Dün Çeçenistan emniyet teşkilatından bir kaynak, Grozni’de Başmelek Mikail Kilisesi’ne 4 militanın gerçekleştirdiği saldırı sırasında 2 polis görevlisinin ve kilisede bulunan bir sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov da saldırı ile ilgili açıklama yaparak, kilisedeki insanları rehin almayı amaçlayan 4 saldırganın düzenlenen operasyon sonucunda öldürüldüğünü belirtmişti.

Aynı zamanda Rusya Soruşturma Komitesi de, kiliseye saldıran 4 militanın öldürüldüğünü, ayrıca saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.(sputnik,the wastington post)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi