29 Mart 2024 Cuma

“Cemaat Varlıklarımızın Beyoğlu’ndaki Kültürel Mirası” Sergisi Düzenlendi

Vakıflar Haftasında, Cemaat Vakıfları Temsilci Ofisi, “Cemaat Varlıklarımızın Beyoğlu’ndaki Kültürel Mirası” konulu bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Açılışı 10 Mayıs akşamı, Beyoğlu Panayia Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergiye, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou, din adamları, cemaat temsilcileri, vakıf başkanları ile temsilcileri katıldılar. 

Uzun yıllara dayanan Beyoğlu Kültür Mirası‘na ait yapıların fotoğraflarından oluşan özel sergi, İstanbul’da yaşayan tüm cemaatleri de bir araya getirmiş oldu.

Bu özel açılışa, Ermeni Katolik Cemaatini temsilen; Surp Agop Vakfı başkanı Bernar Sarıbay ve eşi ile vakıf yöneticileri katıldılar.

Beyoğlu Asmalımescit’teki “Beyoğlu Panayia Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesin”de açılan sergi 1 ay boyunca tüm vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi