19 Nisan 2024 Cuma

Çin, Çocukları Tanrı’dan Uzaklaştırmaya Yönelik Yaptırımlar Uyguluyor

Çin’de henüz anaokulu gibi erken bir dönemde öğrencilerin Tanrı’ya düşman yetişmeleri için beyinlerinin yıkandığı bildirildi.

The Epoch Times’a göre, Çin Komünist Partisi yeni nesli kendi doğruları ve ideolojileriyle yetiştirmeye çalışıyor. İsmi açıklanmayan bir anne, okul tarafından Tanrı’dan nefret etmeyi öğrenen çocuğunun geçirdiği değişimi anlatarak, ‘‘Okula başlamadan önce çocuğuma Tanrı’nın her şeyi yarattığını söylemiştim ve o buna iman etmişti. Ancak okulda öğretilenlerden sonra çocuğum farklı biri gibi oldu. Çin’de, bu saf ve masum çocuklara Tanrı’dan nefret etmeleri öğretildi’’ dedi.

Din karşıtı öğretime ek olarak, öğrencilere kiliseye veya dini yerlere gitmeleri durumunda ebeveynlerini olası tutuklamalar konusunda uyarmaları da öğütleniyor.  

Din özgürlüğü ve insan hakları üzerine bir dergi olan Bitter Winter, evde bir Hristiyan broşür bulan küçük çocuğun yaşadığı endişeyi paylaştı. Bitter Winter küçük çocuğun, ‘‘Öğretmenim Hristiyanlığın sapkın bir din olduğunu söylüyor. Eğer buna inanıyorsan, evi terk edeceksin ve bana bakmayacaksın’’ sözlerine yer verdi.

Anne, 1 ay sonra oğlunun saldırgan davranışlar sergilediğini söyledi. Çocuk ayrıca annesini inancından vazgeçmesi için tehdit etti. Çünkü Hristiyanlığın sapkın bir din olduğu öğretilmişti ve annesi buna inanmamalıydı.

Bitter Winter tarafından paylaşılan bir görüntüde din karşıtı sloganlar atan anaokulu öğrencileri görülüyor. Görüntülerde ‘‘Bilime inan ve sapkın dinlerden uzak dur. Çocuklardan başlayarak, biz en iyisiyiz’’ sözleri işitiliyor.

Çin, Open Doors’un 2021 Dünya İzleme Listesinde 17. sırada yer alıyor. Geçen yılki listeye kıyasla altı sıra yükselen ülkede Hristiyanlara yönelik zulmün arttığı görülüyor. Ülke son üç yılda genel olarak 26 sıra yükseldi. (CHL)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi