19 Nisan 2024 Cuma

Çin, Daha Katı Dini Kısıtlamalar Getiriyor

Çin hükümeti aşırılık ile mücadele edebilmek için katı dini kısıtlamalar getiriyor.

Çin hükümeti aşırılık ile mücadele edebilmek için dini topluluklara oldukça sıkı kısıtlamalar getirdi. Yeni yasalara göre online ortamlarda dini konuları konuşmak, herhangi bir dini cemaate maddi yardımda bulunmak, devlet tarafından resmi izni bulunmayan yerlerde ibadet etmek ve dini seminerler için yurt dışına çıkmak yasaklandı.

Çin hükümetinin aşırılık ile mücadele edebilmek için hazırladığı yeni dini kısıtlamalar  2 Şubat 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.

Çinli yetkililer, dinî eğitim kurumlarının kurulması ve tescili için de yeni standartların getirileceğini söylüyor.

Başkan Xi Jinping, “aşırılık” ile mücadele adına ülkede yaşayan etnik ve dini azınlıkların teşkilatlandırılmasını zorunlu hale getirdi. Ayrıca dini sebepler aracılığıyla ülkeye giriş yapan yabancı nüfus ile mücadele edilmesi gereğini de vurguladı.

Pekin makamları, ülkedeki Hristiyan sayısının Komünist Parti üyelerinin sayısı ile neredeyse aynı sayıya ulaştığından dolayı, kontrolsüz Hristiyanlığın uzun vadede ülkenin istikrarına ciddi bir tehdit oluşturmaya başlayacağını düşünüyor.

Hristiyan Organizasyonu China Aid’in başkanı Bob Fu, Çin halkının komünist makamların baskısına rağmen, İncil’e oldukça meraklı ve açık olduklarını söylüyor.

Bob Fu, “Zulme rağmen Tanrı Sözü ülkeyi şaşırtıcı bir şekilde değiştirmeye devam ediyor.” dedi.(cnl.news/bible.com.ua/bog.news-Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi