19 Mart 2024 Salı

Çin, Hristiyanları İzlemek İçin Kiliselere Kamera Kuruyor

Çin’de Orwellian benzeri güvenlik kamera ağı artık kiliselerde bulunuyor. Bitter Winter , komünist hükümetin cemaatin her hareketini izlemek için gözetleme kameraları kurduğunu belirtiyor. Örneğin, Bitter Winter, podyumun üstünde altı, girişte dört adet olmak üzere 28 adet yüksek çözünürlüklü güvenlik kamerasına sahip olan Üçlü Birlik cemaatini ziyaret etti.

Huai’an kentinin Huaiyin bölgesinde 170 Üçlü Birlik Kilisesi’nden 155’nde hükümetin cemaati izlemesine izin veren kameralar bulunuyor.

Kilise üyelerinden birisi, kameraların zorla kurulduğunu, kilisedeki her hareketi izleyebildiklerini, talepleri yerine getirilmeseydi kilisenin kapatılabileceğini söyledi.

Yetkililer tarafından Huai’an kentinin Dingji kasabasında bulunan Üçlü Birlik Kilisesi’nin dua odasına, lobiye ve avluya güvenlik kameraları kuruldu. Kilise üyesi, “Ev kiliselerine zulmediliyor. Üçlü Birlik Kiliselerin de özgür olamayacağını düşünmemiştim “dedi. “Görüntüler yakından izleniyor. Bir araya geldiğimizde, yerel Birleşik Ön Çalışma Dairesi, Kamu Güvenlik Bürosu ve şehir hükümeti, kiliseyi denetlemek için personel gönderiyor. Bu insanlar görev başında, bilgisayardan kilisedeki her bir kişinin hareketini gözlemlemek için çalışıyor. İmanlılar toplanmaya geldiklerinde, rahat konuşmaya cesaret edemiyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililer tarafından Huai’an kentinin Dingji kasabasında bulunan Üçlü Birlik Kilisesi’nin dua odasına, lobiye ve avluya güvenlik kameraları kuruldu. Kilise üyesi, ‘’ Ev kiliselerine zulmediliyor. Üçlü Birlik Kiliselerin de özgür olamayacağını düşünmemiştim.’’ dedi.

Çin’de hükümetin vatandaşları izleyebilmesine izin veren devasa bir kamera ağı bulunmakta. Atlantik’e göre, Çin genelinde tahminen 176 milyon güvenlik kamerası bulunuyor. Bu sayı 2020 yılına kadar 450 milyona ulaşabilir.

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi