3 Mayıs 2024 Cuma

Çin Hükümeti İlkokul Öğretmenlerini Siyasi Eğitimi Vermeye Zorluyor

Çin hükümeti ilkokul öğretmenlerini marksizm, ateizm ve sosyalizm eğitimi vermeye zorluyor.

Çin hükümeti ülke genelindeki tüm okullarda marksizm, ateizm ve sosyalizm yönlendirmesi olan eğitimlerin verilmesi için öğretmenlere birer emir ve yönerge mektubu gönderdi.

China Aid haber kaynağının aktardığı bilgilere göre; Çin Komünist Partisi yetkilileri, Zhejiang eyaletindeki öğretmenleri, Komünist Parti üyeleri için hazırlanan herhangi bir inanca inanmayacaklarına dair söz verdikleri resmi bir belge imzalamaya zorladı.

Yeni yönerge doğrultusunda tüm öğretmenler; Marksist düşünce yapısını, ateizmi ve herhangi bir dine mensup olunmaması gerektiğini yeni nesle öğretmek zorunda oluşunun dışında öğrenciler ile dini kapsayan herhangi bir konuşma yapması ya da dini yayması durumunda Çin Komünist Partisi tarafından cezalandırılacak.

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü International Christian Concern; Çin’deki öğretmenlerin Komünist Parti üyesinin herhangi bir inanca inanmama vaadinin yer aldığı evrakın 3 kopyasını imzalamaları zorunlu kılındı.  

Böylece aslında hükümet, Çin okullarında komünist ideolojiyi denetleyip, finanse etmesine ek olarak zorunlu olarak teşvik edilmesini de şart koşmuş oldu.

Zhejiang Eyaleti

Son yıllarda, ”Çin’in Yeruşalimi” olarak bilinen Zhejiang Eyaletindeki Hristiyanlara karşı zulümlerin sayısı bir hayli arttı.

Yerel yetkililer önce 2017 yılında reşit olmayanların herhangi bir dini etkinliğe veya ibadet hizmetine katılmasını yasakladı ardından 2018 yılında 300’den fazla Hristiyan çocuktan, herhangi bir dine mensup olmadıklarına ve olmayacaklarına dair belge imzalamalarını istedi.

Bob Fu

China Aid Başkanı Bob Fu, Çin’in bu katı yaptırımlarını: “Çocuk inancına karşı açılan bir savaş” olarak nitelendirdi.

Bob Fu: “1960 yılındaki Kültür Devrimi’nden bu yana ilk kez, Çin’deki çocuklar inançlarını halka açık bir şekilde reddetmek zorunda kalıyorlar. Uluslararası toplum buna karşı çıkmalıdır” açıklamasında bulundu. (cnl.news)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi