20 Nisan 2024 Cumartesi

Çin Hükümeti, Kiliselerden Tam Sadakat Talep Ediyor

Çin’in güneydoğusunda hükümet yanlısı Hristiyan liderler, devlet kontrolündeki kiliselerin yeniden değerlendirilmesi ve din adamları üzerindeki kontrolün güçlendirilmesi için konferans düzenledi.

Üç-Benlik Yurtseverliği Hareketi ve Fujian Hristiyan Konseyi tarafından düzenlenen konferansta, kiliselerin ve din adamlarının Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) sosyal ilkelerine bağlı olmaları gerektiği belirtildi. Konferansta konuşma yapan Fujian Normal Üniversitesi’nden Prof. Zhang Huarong, devlet onaylı grupların her düzenlemeyi uygulaması ve kiliselerini sıkı bir şekilde yönetmesi gerektiğini söyledi.

China Aid’e göre, son yıllarda hükümet kontrolündeki Hristiyan gruplar, din adamlarına yönelik yıllık teftişler, incelemeler ve lisans yenilemeleri düzenledi. Devlet kontrolündeki resmi bir kuruluş, dini politikalar ve düzenlemelerle ilgili eğitim seminerlerine katılan din adamlarının kapsamlı şekilde değerlendirmesini yapacak. Son zamanlarda din adamlarına yönelik eğitim seminerleri, Başkan Xi Jinping’in ‘‘ülkenizi sevin, Çin Komünist Partisini sevin ve sosyalizmi sevin’’ gibi düşüncelerini içeriyor.

China Aid, yıllık teftişin amacının komünizme daha iyi hizmet etmeleri için din adamları üzerindeki ÇKP ideolojisini güçlendirmek olduğunu belirtti. Raporda, siyasi bağlılığın her şeyin üzerinde olduğu düşüncesi işleniyor.

İnsan hakları gruplarına göre, yetkililer Hristiyanlar üzerindeki baskıları artırdı. Geçtiğimiz yıllarda yetkililer, Hristiyanlığı baskı altına almak için çeşitli yasalar ve politikalar benimsedi. Bu düzenlemeler, sözde tüm vatandaşlara inanç özgürlüğü sağlayan anayasayla çelişiyor. China Aid’e göre, bu politikalar Çin’de Hristiyanlığı tamamen millileştirme çabasının bir parçası. 

Ülkede Katolik Kilisesi ve Protestan Kilisesi yasal olarak tanınmasına rağmen, devlet tarafından denetim altında tutuluyor. Düzenlemelere göre, Hristiyanlar çeşitli cezalara maruz kalmamak için hükümet tarafından kaydedilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda izinsiz olduğu gerekçesiyle onlarca kilise ve Hristiyan kuruluşu kapatıldı ve haçlar yıkıldı. Cemaat üyeleri tutuklandı ve para cezasına çarptırıldı.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi