19 Mart 2024 Salı

Çin Makamları Kilise Haçlarını İndirmeye Devam Ediyor

Catholic Herald yayınının aktardığı verilere göre; Çin Komünist yetkililer Anhui Katolik Episkoposluğunun bulunduğu bölgedeki iki kilisenin haçlarını indirdi.

Anonim kaynakların anlattıklarına göre, Çin makamları tarafından resmi hizmet izni bulunan Meryem Ana Kilise’nin haçı, 18 Nisan 2020 tarihinde indirildi. Anhui Katolik Episkoposluğuna bağlı Meryem Ana Kilisesi’nde cemaate ibadet hizmeti veren veya dini faaliyet gösteren bir rahip ya da rahibe olmadığından cemaat uzun bir süre kendi içerisinde ibadet hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyordu. 

Haçın indirilmesinden 5 gün önce Meryem Ana Kilisesi cemaati yerel yetkililere baş vurarak kilisenin tamiri için izin istediler, ancak yetkililer bölgedeki tüm Katolik ve Protestan kiliselerinin haçlarını indirme planı olduğu söyleyerek talebi geri çevirdi. 

16 Nisan tarihinde yerel yetkililer ülkenin baş yönetiminden gelen bir karar olduğunu öne sürerek cemaatten kilisenin anahtarını teslim etmelerini istedi. Fakat öne sürdükleri söz konusu talebi destekleyen herhangi bir belge göstermediler. 

Yardım için yerel episkoposluğa giden kilise cemaati, Katolik Vatansever Derneği’nin yerel ofisine yönlendirildiler fakat orada da kilise haçlarının indirileceğine dair herhangi bir resmi karardan habersiz oldukları söylendi. 

İkinci bir yıkım olayı ise yine aynı bölgede öğle saatlerinde gerçekleşeceği haber edilmesine rağmen 19 Nisan sabahında meydana geldi. Kilise haçının indirilme prosedürü polis ekiplerinin gözetimi altında gerçekleştirildi. Haçın yıkımı sırasında kimsenin kiliseye girmesine, yıkımı izlemesine veya fotoğraf çekmesine izin verilmedi. Fotoğraf ya da video çekmeye çalışılması durumunda polis ekipleri telefonlara ve fotoğraf makinelerine el koymaya başladı. 

Catholic Herald’ın yayınına göre Ekim 2018’den bu yana Çin genelindeki kiliselerden yüzlerce Haç indirildi.

Anonim kalmayı tercih eden yerel rahiplerin anlattıklarına göre, cemaatlerin çoğu yetkililerin kilise haçını indirmesine izin vererek kilise binasını yıkımdan kurtardıklarını açıkladı. (cnl.news/O.D)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi