26 Nisan 2024 Cuma

Çin’de 1 Yıl İçinde 100’den Fazla Zulüm Vakası Belgelendi

ABD merkezli zulüm gözlemcisi, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında Hristiyanlara yönelik 100’den fazla zulmü vakasını belgelediğini bildirdi.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) tarafından yayınlanan bir rapora göre, geçtiğimiz yıl boyunca kiliselere yönelik baskılarda artış yaşandı. Raporda, ‘‘Kiliseler sadece kapatılmakla ve yıkılmakla kalmadı, aynı zamanda pastörler ve inanlılar daha sık tutuklandı’’ ifadeleri yer aldı.

Bu ayın başlarında polis memurları, din işleri bürosu yetkilileri ve yerel okul bölgesi yöneticileri de dâhil olmak üzere 30’dan fazla yetkili, Harbin kentindeki Maizi Hristiyan Müzik Lisesi’ne baskın düzenledi. Ağustos ayında, Sichuan eyaletindeki Chenghua Bölgesi memurları, Early Rain Covenant Kilisesi üyelerinden oluşan küçük bir grubun ibadet için toplandıkları eve baskın düzenledi.

Rapora, dini grupları asimile etmek için uygulanan bir devlet kampanyası olan 14 ‘Çinlileştirme’ vakasının yaşandığını ekleyen ICC, ‘‘ÇKP, ülkedeki çok sayıda kiliseyi, özellikle de kendi denetimine teslim olmayı reddedenleri yıktı ve ortadan kaldırdı’’ dedi.

ICC, kilise kitapçısının Kutsal Kitap yerine ÇKP’nin kurucusu olan Mao Zedong’un kitabını satmaya zorlandığını bildirdi. Din İşleri Bakanlığı ise, Hristiyanlara Başkan Xi’nin kitabını incelemelerini ve konuşmalarını ezberlemelerini emretti. ICC, hemen hemen her eyalette Hristiyanlara yönelik zulmün yaygınlaştığı ve özellikle Sichuan, Hebei ve Fujian eyaletlerinde belirgin olduğunu söyledi. ICC’nin Güneydoğu Asya Bölge Müdürü Gina Goh, ‘‘Çin’de inançlı insanların baskı altına alınması bizim için sürpriz değil. Sincan’dan Sichuan’a, devlet onaylı kiliselerden yeraltı kiliselerine, sözlü tehditlerden tutuklanmaya kadar devam eden olaylarda inanlılar sürekli olarak izleniyor ve zulme maruz kalıyor’’ dedi.

60’tan fazla ülkede Hristiyanların maruz kaldığı zulmü izleyen Open Doors USA, Çin’de yaklaşık 97 milyon Hristiyanın yaşadığını ve bunların büyük bir kısmının yasadışı olarak kabul edilen yer altı kiliselerinde ibadet ettiğini belirtti. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi