20 Nisan 2024 Cumartesi

Çin’de İbadet Sırasında 3 Bin Kişilik Mega Kilise Yıkıldı

China Aid’in haberine göre, Çinli yetkililer geçtiğimiz hafta sonu, kilise üyeleri ve vatandaşlar çaresizce izlerken, 3 bin kişilik mega kilise binasını yıktılar.

Yetkililerin yıkıma karar verebilecek yeterli yasal evraklara sahip olmadıklarını bildiren China Aid, topluluğun Çin’in resmi olarak tanınan kilise ağının bir parçası olduğu bilgisini verdi.

Bir China Aid videosunda, kazıcının binayı paramparça ettiği ve beton parçalarının yerdeki moloz yığınlarına düştükleri görülüyor.

Ülkenin doğusunda, 60 milyon nüfusa sahip Anhui bölgesinde yer alan ve birçok büyük kilise binasını andıran bu büyük binanın üstünde bir çan kulesi ve bir çarmıh bulunuyordu.

“Çin’in Bu Tutumu Kesinlikle Başarısız Olacak”

China Aid’in başkanı Bob Fu şöyle söyledi; “Bu, bugün Çin rejimi tarafından yapılan dini zulmün arttığını gösteren bir başka açık örnektir. Dini özgürlüklerin, Komünist Parti’nin kendi Anayasası’nda belirtilen şekilde korunmasının tamamen göz ardı edilmesi, tüm dünyaya, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi’nin barışçıl Hıristiyan inancına karşı savaşını sürdürmeye kararlı olduğunu gösterdi ve sonunda kesinlikle başarısız olacak.”

China Aid haberine göre yetkililer, kilisenin pastörleri olan Geng Yimin ve Sun Yongyao’yu “toplumsal düzeni bozmak için insanları bir araya getirmek” şüphesinden göz altına aldılar.

Çin, resmi olarak Üç-Benlik Yurtseverliği Hareketi ve Çin Yurtsever Katolik Birliği’ni tanıyor. Ancak bu iki ağa bağlı olan kiliseler, istedikleri gibi ibadet etme özgürlüğüne sahip değiller. Geçmişte hükümet yetkilileri vaazları düzenlediler, kiliselerde asılı duran haçları kaldırmaya zorladılar ve çocuklar için Pazar Okullarını yasakladılar. Yasa, reşit olmayanların din değiştirmesini de yasaklıyor.

Din özgürlüğünün olmaması, milyonlarca Hristiyan’ın yasadışı ev kiliselerinde ibadet etmek için yeraltına inmemelerinin nedenlerinden biri.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi